Hardware

Într-un articol din The Verge se spune că Intel, Qualcomm și Broadcom au oprit furnizarea de hardware către Huawei.

Este o mișcare luată ca efect al introducerii Huawei pe lista neagră de către Departamentul Comercial al SUA. Google a trebuit să facă o mișcare similară legată de compania chineză și accesul la Android & serviciile Google Play, fără a avea efect direct pentru produsele aflate deja în piață.

Intel le oferea chipset-uri pentru servere, Qualcomm furniza modem-uri și procesoare pentru telefoane mobile etc. Circulă informația că Huawei se aștepta la o situație de acest fel și și-a făcut un stoc din urmă cu trei luni. Nu avem nicio informație legată de Microsoft și laptopurile cu Windows pe care gigantul chinez le-a introdus recent în portofoliu.

Este interzis transferul de hardware și software de la companiile americane către Huawei, de aici și deciziile luate de către Google, Intel, Qualcomm și Broadcom.

Toată situația își poate reveni la normal dacă administrația Trump și președintele Chinei ajung la un acord în ce privește disputa comercială dintre cele două superputeri ale momentului.

Categorii: hardwarehuawei

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.