Tablete

Tabletele low-cost au fost la mare căutare în 2013. Și anul ăsta pot spune că nebunia va continua. Sunt ieftine, prețurile au coborât pe la 200 – 250 – 300 lei și pe la diverse promoții ajung și sub această categorie de preț.

Ce specificații vă recomand să evitați în alegerea unei tablete low-cost pe 2014?

Evitați tabletele de 7 inch cu rezoluție 480×800 pixeli, procesor single core, 512 MB RAM. Sunt lente în utilizare, multe aplicații și jocuri din Google Play nu sunt suportate, experiență trunchiată.

Orientați-vă spre tablete cu preț de la 350 – 400 lei în sus, procesor dual-core / excepție Allwinner care-i destul de slab și în configurație quad-core, 1 GB RAM, de la 8 GB în sus ca spațiu de stocare, minim rezoluție de 1024×600 pixeli pentru display de 7 inch, 1280×800 pixeli pentru tablete cu rezoluție de la 7.9 inch în sus.

Aveți grijă și în ce privește bateriile încorporate. Orice tabletă de 7 inch cu baterie sub 4000 – 4500 mAh nu oferă mai mult de 3 – 4h de utilizare. Cele de 3000 mAh aș recomanda să le evitați dacă puneți accent pe autonomie.

Pe cât posibil încercați să cumpărați tablete cu 4.3 Jelly Bean sau cel mai nou software Android. Întrebați dacă update-ul la o nouă versiune de Android se face via OTA / Over-the-Air. Atenție și în ce privește garanția. Sunt companii care oferă mai mult de 2 ani, Evolio la un moment dat urcase la 5 ani, UTOK mai rulează ceva similar. Garanția te scutește de anumite probleme.

Categorii: tablete
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.