Diverse

O informaţie cu impact important şi asupra României a apărut în presa braziliană, ulterior confirmată indirect şi de M&A Bryan Garnier, o bancă specializată în servicii.

Se pare că cei de la Carrefour caută posibile fuziuni sau achiziţii / cedare de active, iar publicaţia braziliană Valor Eonomico (un fel de ZF al nostru) susţine că se discută la modul cel mai serios o posibilă fuziune între Carrefour şi Auchan la nivel global.

Reprezentanţii celor două companii au refuzat să comenteze informaţia, însă analistul Clement Genelot de la M&A Bryan Garnier a declarat că o fuziune clasică este aproape imposibilă din cauza legislaţiei antitrust din Franţa, însă un posibil schimb de active care să implice Spania şi România / Polonia ar avea şanse mari de realizare.

Rămâne de văzut cum se vor finaliza discuţiile, însă cert este că cei de la Carrefour lucrează la un plan amplu de ajustare a portofoliului de active, iar acest lucru înseamnă schimburi, cedări, fuziuni etc. România pare a fi pusă pe lista de oferte.

Via: profit.ro

Categorii: retail
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.