Carrefour a trimis un comunicat legat de introducerea în ofertă a unei categorii noi de produse: smartphone-uri recondiționate. Au încheiat în acest sens un parteneriat cu Recommerce Group.

Unde pot fi găsite smartphone-urile recondiționate vândute de către Carrefour?

  • magazinul online Carrefour România;
  • magazinele fizice din Băneasa, Orhideea (București), Botoșani, Brăila, Constanța, Târgu Jiu și Felicia (Iași);
  • distribuția urmează a fi extinsă și spre alte magazine Carrefour din România (din T1 2022);

Recommerce Group a achiziționat un startup local denumit Fenix în 2021 și este lider european pe piața de smartphone-uri recondiționate. În România comercializează peste 20 de modele de smartphone-uri, iar prețurile sunt cu până la 50% mai mici față de modelele noi. În colaborarea cu Carrefour au ales 6 modele, de la Samsung și Apple.

M-am uitat prin listă și am descoperit:

  • iPhone 7 de 32 GB, Silver – 849 lei;
  • iPhone 8 de 64 GB, Gold – 1149 lei;
  • Samsung Galaxy S9 de 64 GB, Blue – 1349 lei;
  • iPhone X de 64 GB, Gray – 1899 lei;
  • Samsung Galaxy S10 de 128 GB, Silver – 1999 lei;
  • iPhone Xs, Gold – 2279 lei. 

Vă las pe voi în secțiunea de comentarii să spuneți cum vi se par prețurile afișate pentru lista de smartphone-uri recondiționate ajunse pe rafturile Carrefour.

Declarații oficiale:

Vincent Arnault, Director Achiziții & Supply Chain Carrefour România a declarat: „Pentru noi, ca organizație dar și ca echipă, cel mai important este să privim întotdeauna către viitor, anticipând nevoile consumatorilor, cât și să considerăm sustenabilitatea planurilor noastre. Suntem mereu bucuroși să descoperim parteneri care împărtășesc viziunea noastră, iar Recommerce vine cu o ofertă excelentă pentru clienții noștri care doresc mai multe opțiuni ecologice sau accesibile în ceea ce privește smartphone-urile. Avem o întreagă platformă verde, axată pe transformarea plasticului într-o monedă de schimb, ca parte a economiei circulare – Punem Preț pe Plastic, și menținem această abordare ecologică în toate aspectele comerciale – de la coșurile pentru colectare selectivă în vederea reciclării din magazinele noastre până la ambalajele organice și ecologice pentru produsele noastre sau susținerea programului Rabla pentru echipamente electronice. Credem în viața continuă a produselor, prin activități de reutilizare, reciclare sau recondiționare.”.

Grégoire Vigroux, antreprenor, a adăugat: „Am lansat start-up-ul nostru în aprilie 2021, cu obiectivul de a deveni liderii pieței de smartphone-uri recondiționate în Europa de Est. Vizăm o piață care cuprinde aproximativ 10 țări din regiune, începând cu România, și înregistrează vânzări anuale de peste 50 de milioane de telefoane. Parteneriatele cu retaileri de renume și puternici precum Carrefour România, care ne împărtășesc pasiunea pentru dezvoltare, cât și principiile de sustenabilitate, reprezintă cel mai rapid mod pentru noi de a deveni lideri regionali.”

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.