Arhiva-Telecomunicatii

Abonamentul pierde constant din atuurile sale în fața cartelelor preplătite. Acum ceva timp făceai un abonament nu doar pentru un telefon la preț subvenționat ci pentru cât mai multe minute și mesaje la un cost decent. Acum mai degrabă mizezi pe o cartelă pentru a avea minute și mesaje din belșug la preț de nimic.

De când cu explozia smartphone-urilor a crescut și numărul celor care semnau un contract pentru a avea și trafic web în 3G. Uite că încetul și încetul și cartelele preplătite au primit extra-opțiuni cu internet inclus. Cel mai recent exemplu este CONNECT GO de la Cosmote.

a. Vodafone

Sunt câteva extraopțiuni pe care le poți activa pe orice cartelă preplătită de la Vodafone.

100 MB – 2 euro pe lună;

250 MB – 4 euro / lună;

500 MB – 6 euro / lună;

1 GB – 8 euro pe lună.

Vitezele oferite sunt de până la 7.2 Mbps în download.

b. Orange

Găsiți trei extraopțiuni: Net News, Net Mail și Net Friends.

Net News – 2 euro / lună, 50 MB + acces nelimitat din portalul Orange la m.ziare.com, m.hotnews.ro, m.realitatea.net, m.gândul.info, m.prosport.ro, m.cancan.ro, m.gsp.ro, m.orange.ro;

Net Mail – 3 euro / lună, 150 MB + acces gratuit la m.yahoo.com, m.yahoo.ro, m.hotmail.com;

Net Friends – 4 euro / lună, 250 MB și acces nelimitat la m.hi5.com, m.twitter.com, m.myspace.com, m.netlog.com, m.facebook.com, myspace.com.

Cu 9 euro poți activa o opțiune cu 3000 de minute și SMS-uri în rețea, 150 de minute naționale sau mesaje de tip SMS naționale, 500 MB trafic de date.

c. Cosmote

Cartela Internet este serviciul dedicat. Promite viteze de până la 21.6 Mbps în download și costă 12.4 euro, 10 euro se vor transforma în credit.

Sunt câteva opțiuni:

Today & Tomorrow – 2 euro / 0.5 GB pentru două zile;

1 Week – 5 euro / 1 GB pentru o săptămână;

1 Month 1.5 GB -7 euro și 1.5 GB / pentru 30 de zile;

1 Month 3 GB – 10 euro și 3 GB trafic de date inclus.

Ar mai fi și RCS-RDS, dar acolo vorbim de o acoperire restrânsă.

Ce variantă pentru traficul de date ați ales?

Încetul cu încetul s-a ajuns ca ofertele de internet mobil la cartele preplătite să fie mai bun decât la semnarea unui contract / abonament.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.