Prin decembrie 2013 mi-am cumpărat un set de căști Thompson. Experiența s-a dovedit nefastă și le-am returnat către eMAG. Semnalul se pierdea rapid, sunetul era de-a dreptul groaznic. Cred că a fost cel mai prost gadget testat în anul trecut.

Am fost bucuros când am primit invitația InfoTouch de a testa Avantree Audition / căști bluetooth și Avantree Standola / stand pentru tablete cu boxe încorporate. În recenzia de față vă relatez impresiile formate de căștile bluetooth.

Avantree-Audition (1)

Câteva detalii tehnice pentru căștile Avantree Audition:

– căști audio stereo cu NFC și bluetooth;

– 180 de gr., pot fi conectate la două telefoane (telefon + tabletă, etc);

– bluetooth 4.0 și acoperire de până la 10 metri;

– redare muzică de până la 40 ore, standby de până la 20 de zile și se încarcă în aproximativ 4 ore;

– dimensiuni 180mm x 170mm x 80mm.

Design 

Avantree-Audition (10)

În pachet alături de căștile Avantree Audition mai dați de cablu pe jack de 3.5 mm la ambele capete, cablu microUSB – USB 2.0 și manual de instrucțiuni. Nu are încărcător distinct.

Lasă o impresie pozitivă de când le scoți din pachet. Sunt mai ușoare decât mă aștepta, plasticul mat acoperă cele două speakere și piele cusută în partea superioară. Logo-ul Avantree se regăsește pe casca dreapta, iar elementele de conectivitate și butonul de power pe casca stânga.

Roșu și negru sunt culorile utilizate intensiv. Plaja de reglaje mi s-a părut a fi destul de amplă, iar mecanismul este simplu, de efect. Cele două căști sunt prinse printr-o tijă metalică la suportul ce le unește. Simplitate și eficiență.

Apreciez calitatea fabricației, materialele plăcute la atingere ce dau impresia de rezistență în timp.

Sunet 

Avantree-Audition (14)

Le-am conectat prin bluetooth la HTC One M8. Jack-ul roșu de 3.5 mm la ambele capete inclus în pachet permite conectarea Avantree Audition și la dispozitivele ce nu dispun de bluetooth. Împerecherea între smartphone și căști se poate face și prin NFC.

Sunt căști stereo, iar sound-ul oferit impresionează prin calitate. La 100% oferă un sunet prea metalic pentru gustul meu, bass-ul lipsește. Pe la 70 – 80% aș recomanda să fie reglate maxim. Se descurcă excelent. Nu pierde conexiunea la smartphone dacă te menții în aria celor 10 metri recomandați.

Conectivitate

Avantree-Audition (11)

Pe casca stângă se află butonul de power, reglarea volumului, jack-ul de 3.5 mm, portul microUSB protejat de un element din plastic. Prin intermediul său se reîncarcă acumulatorul încorporat de către Avantree Audition. Căștile includ și microfon, dar trebuie să recunosc că nu l-am folosit niciodată. Merg a fi conectate cu 2 smartphone-uri în mod simultan. Spre exemplu, pe unul din telefoane primești fluxul muzical, iar pe celălalt ești atenționat când primești un apel de voce.

Spre a realiza conexiunea între căști și smartphone trebuie ținut apăsat butonul argintiu de power în mod continuu timp de 10 secunde. Prima dată se aprinde un led albastru, iar când conexiunea bluetooth este generată se reaprinde și pâlpâie intermitent.

Autonomie

Nu am găsit detalii legate de capacitatea acumulatorului încorporat. Le-am încărcat prin portul USB 2.0 al laptopului. Când sunt puse la încărcat se aprinde led-ul în roșu, iar când se ajunge la nivelul maxim se stinge led-ul respectiv. Le-am folosit 4 zile cu HTC One M8 și am ascultat în jur de 2 – 3 ore pe zi și nu le-am descărcat. Pe site-ul oficial ni se spune că ar rezista în jur de 40 de ore pentru redare a melodiilor și peste 2 săptămâni în standby.

Preț 

Avantree Audition – 349 lei pe Avantree.ro.

Concluzii 

Avantree-Audition (12)

Avantree Auditon au certe puncte pozitive. Le-aș recomanda celor interesați de căști bluetooth stereo de calitate, autonomie mare. Am structurat punctele PRO și CONTRA.

PRO 

– design plăcut, materiale de calitate, simplitate în ce privește mecanismul de glisare;

– sunet destul de bun;

– conectivitate multiplă asigurată de bluetooth + jack dedicat de 3.5 mm;

– autonomie mare.

CONTRA

– la 100% lipsește bass-ul în mare parte.

Partea de unboxing pentru Avantree Audition:

Câteva fotografii cu Avantaree Audition:

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.