Diverse

Uite că Innovation Labs în ediția pe 2015 a ajuns la sfârșit, iar cele mai interesante proiecte au ieșit în față după Demo Day și procedura de jurizare. 

24 de proiecte au ajuns în finală, iar 3 au fost premiate. Trebuie să fac o scurtă introducere, Innovation Labs a debutat la început de martie printr-un hackathon desfășurat în paralel la București și Cluj-Napoca, peste 70 de echipe participante.

Au urmat trei luni de dezvoltare, totul încheiendu-se cu Demo Day-ul de pe 26 mai.

Cele trei proiecte câștigătoare:

1. Premiul Best Business – Vitabox.me;

Vitabox.me se adresează pasionaților de fitness și propune planuri personalizate de suplimentare nutrițională. Au reușit a încheia un parteneriat cu un lanț internațional de centre fitness.

2. Premiul Best Product – Eskimo;

Este o genunchieră inteligentă ce-i ajută pe schiori în a preveni accidentele și mișcările periculoase. Ajută la corectarea poziției prin intermediul unei aplicații de smartphone. Elementul inedit este dat de unicitatea acestui produs.

3. Premiul Best Pitch – Coinfetti;

Soluția Coinfetti permite convertirea automată a bitcoins în monedă reală pe cardul utilizatorului. Au ieșit în evidență prin prezentarea ce a stârnit aplauze și un feedback călduros în sală.

Innovation Labs este un proiect al Tech Lounge organizat cu ajutorul Orange, Carrefour România, Microsoft YouthSpark, Fundația Română-Americană.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.