Diverse

ROTLD (Romania Top Level Domain este organismul care oferă servicii de înregistrare a unui domeniu de internet în România) a publicat un anunţ oficial prin intermediul căruia ne anunţă că în data de 2 iunie se va instala o nouă versiune software pentru sistemul de înregistrare nume de domenii care să permită din data de 3 iunie folosirea diacriticelor ă, â, ş, î şi ţ în denumirile viitoarelor domenii .ro.

Întreaga operaţiune va începe la ora 23:00 şi va dura aproximativ 2 ore. În această perioadă de timp nu se vor putea înregistra nume de domenii noi, iar unele servicii oferite vor fi temporar inactive. Această modificare are loc atât în urma deselor solicitări venite din partea celor care îşi doreau domenii cu diacritice, cât şi a necesităţii de aliniere la standardele internaţionale.

Pe scurt, din data de 3 iunie un site de genul sasecaifrumosi.ro va putea fi denumit şasecaifrumoşi.ro.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.