Hardware

Ceasurile inteligente sunt la început de drum în 2014. Google a anunțat Android Wear, interfață grafică optimizat pentru smartwatch-uri. LG și Motorola au adus primele imagini cu G Watch și Moto 360. Produsul companiei americane arată într-un fel, un fel de smartwatch cu design clasic.

Pe parcursul anului urmează a fi anunțate mai multe smartwatch-uri de la HTC, Samsung, ASUS etc. Samsung testează piață din 2013 când au prezentat Samsung GALAXY Gear, iar la MWC Barcelona 2014 au ieșit în față cu Gear 2, Gear 2 Neo, Gear Fit.

LG-G-Watch

Sunt două variante de smartwatch-uri: cele care funcționează în pereche cu un smartphone și ceasurile smart cu suport pentru cartele SIM și nu au nevoie de conexiunea la un telefon. Oferta locală este destul de săracă, iar cei interesați mai degrabă au mers în magazinele online din dot com. Prețurile se situează între 100 – 300 euro.

Totuși, cât ați fi dispuși să investiți într-un smartwatch?

Ca opinie personală aș merge pe un buget de maxim 150 euro, iar dintre elementele care m-ar interesa în mod deosebit aș menționa lizibilitatea display-ului, autonomia și partea de fitness.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.