Opinie

Peste 2 zile voi fi posesorul unui ASUS ROG G551, cel mai scump notebook personal și cel mai scump device pe care l-am cumpărat până la momentul actual. Îl văd mai degrabă ca pe o investiție în site, învăț editare foto și video din mers, iar ASUS-ul U36 din dotare își face simțită vârsta, iar ca putere de procesare nu reușea să îndeplinească sarcini mai complexe. 

Samsung GALAXY S6 și HTC One M9 au confirmat că în 2015 a sosit vremea smartphone-urilor cu preț de peste 3000 de lei. iPhone-urile de obicei se situau în această zonă și doar câteva telefoane Android au ajuns a fi la început cu puțin peste 3000 de lei. Este și ăsta un pariu, dar dacă vânzările nu sunt cele scontate bănuiesc că vor actualiza rapid sub pragul de 3000 lei.

De aceea cred că multe persoane investesc sume mai consistente într-un smartphone față de un notebook, nu mai zic că un telefon îl schimbi la 1 – 2 ani de zile pe când un laptop rezistă cu brio și 4 – 5 ani de zile. Laptopurile au pierdut puțin teritoriu după avansul smartphone-urilor cu ecrane mari și al tabletelor.

Browsing, parte de social media / a se citi Facebook, YouTube + alte task-uri ușoare le faci mai degrabă pe smartphone și tabletă și mai rar pe laptop. Mă uit că spre exemplu avem peste 40% vizitatori ai site-ului venind de pe mobil, iar desktop PC-ul pierde teren în ritm alert.

Hai să extindem discuția în rubrica de comentarii. Cât a costat ultimul laptop și ce specificații are? La ce-l folosiți în mod deosebit?

Tag-uri: notebook
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.