Accesorii inteligente

Particip la un eveniment despre 5G organizat de către Huawei în Elveția și mi se pare interesant de punctat ce costuri găsiți în această țară pe partea de roaming.

Articolul este redactat de pe smartphone, așa că trebuie să manifestați puțină înțelegere (dacă îmi scapă diacriticele la unele cuvinte).

Sunt obișnuit ca în Europa să beneficiez de condițiile din spațiul SEE, cu share al beneficiilor din abonamentul național + trafic de date. Elveția nu face parte din SEE și fiecare operator și-a stabilit propriile tarife.

1. Digi Mobil;

Cel mai important mi se pare traficul de date. Ai trafic de date, poți folosi WhatsApp etc.

Costurile de la Digi Mobil:

1 MB = 0.0125 euro;

SMS primit = fără costuri;

SMS trimis = 0.06 euro;

Apel primit = 0.10 euro;

Apel efectuat la nivel local și către România – 0.12 euro.

2. Orange;

 

Diferențele de costuri cred că sunt elocvente.

1 MB – 0.23 euro vs 0.01 euro la Digi Mobil;

SMS – 0.45 vs 0.06 euro la Digi Mobil;

Apel local – 0.80 euro vs 0.12 euro, știți voi la cine :);

Apel către România – 1.45 euro vs 0.12 euro.

3. Vodafone;

1 MB – 3.09 euro vs 0.20 euro la Orange vs 0.01 euro la Digi Mobil;

SMS trimis – 0.36 euro;

Apel local sau către România – 0.83 euro.

Nu o să insist pe concluzii. Este evident că Digi Mobil stă mai bine, prin costuri rezonabile. Poți folosi un abonament de-al lor pe aici, pe când pe la concurență trebuie să ai grijă.

O să spuneți că nu călătoriți așa des în Elveția, că în România sunt alte servicii etc. Totuși, avem o abordare diferita, de la operator la operator.

Mă bucur că Uniunea Europeana a intervenit și a adus reglementările SEE. Diseara când ajung la Bruxelles intru în normalitate. :)

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.