Opinie

Am observat în ultima perioadă o tendinţă de creştere a preţurilor telefoanelor inteligente, în special în cazul celor premium (acolo unde preţul a fost păstrat, au fost eliminate alte accesorii standard).

În continuare există modele pentru toate buzunarele, chiar şi exemple best buy (cel puţin la nivel hardware), însă în contextul economic actual generat de pandemia COVID-19 fiecare ştie cum să îşi organizeze mai bine resursele financiare. Spun acest lucru pentru că trăim vremuri cu destul de multe incertitudini.

Luând în calcul toate elementele noi apărute în vieţile noastre începând din primăvara lui 2020, dacă mâine ar trebui să vă schimbaţi smartphone-ul, cât aţi fi dispuşi să scoateţi din buzunar pentru o astfel de achiziţie ?

Dacă ar fi să mă dau pe mine ca prim exemplu(chiar dacă nu văd niciun motiv pentru care aş renunţa la al meu OnePlus 7 Pro), aş zice că în acest moment nu aş da mai mult de 500 euro pe un telefon. Consider că un smartphone din această sferă de preţ ar face cam tot ce am eu nevoie în utilizarea de zi cu zi. Sigur că am şi ceva reţineri financiare (până la urmă majoritatea ne dorim cel mai bun Samsung sau ultimul iPhone).

Ca exemple de telefoane compatibile aş menţiona Xiaomi Poco F2 Pro, Samsung Galaxy S20 FE, Samsung Galaxy A71 5G, LG Velvet, OnePlus Nord sau Motorola Edge.