Am ales 5 produse ce consider că dispun de un raport preț / specificații / experiență de utilizare atractiv. O să găsiți căști de gaming pe care le văd recomandate și pentru școala online, un entry-level pe segmentul notebook-uri de la Apple – excelent pentru mediul educațional, televizor Philips smart pe diagonală mare etc.

1. Aspirator auto Xiaomi 70mai Midrive P01 + filtru HEPA de schimb – 223.98 lei;

Trebuie să recunosc că nu l-am folosit, dar îl consider interesant. Pentru mașină folosesc un Black & Decker cu fir ce se încarcă pe priza auto, au trecut peste 6 ani și funcționează bine și acum. Ideea este că Xiaomi-ul 70mai Midrive joacă la alt nivel. Nu are fir, iar bateria de 4000 mAh ce se alimentează pe USB Type-C îi oferă până 24 de minute (suficient ca să faci curat de câteva ori prin automobil, dacă nu este vraiște totală și într-un astfel de caz nu te ajută Midrive-ul cu cei 100ml spațiu de depozitare pentru gunoiul strâns).

Îl vă recomandat pentru curățenia făcută pe repede înainte (un șofer de taxi sau Uber l-ar considera atractiv). Știu că prețul a fost și sub pragul a 200 lei, dar fără filtru HEPA de rezervă.

2. MacBook Air de 13 inch cu Intel Dual-Core i5, 8 GB RAM și SSD de 128 GB – 4199 lei;

Dacă ești student sau profesor mai intră o reducere în calcul pentru MacBook Air-ul de 13 inch. Știu că nu este cel mai bun preț din istorie, la un moment dat a fost și 3899 lei. Totuși, la 4199 lei îl consider atractiv pentru cei ce caută portabilitate, un sistem de operare care să funcționeze bine pe o perioadă lungă de timp, autonomie etc. Știu că se va găsi câte unul să se lege de design (marginile sunt specifice unui laptop de acum câțiva ani de zile). Pe nișa sa, aș spune că punctează decent, chiar și în 2021.

3. Televizor smart Philips 4K pe diagonală de 178 cm – 3699 lei;

Nu sunt cel mai mare fan al televizoarelor Philips pentru că în afară de iluminarea din spate nu au nimic special (și aceea găsită doar pe anumite modele din ofertă). Totuși, trebuie să recunosc că au prețuri atractive. Dacă îmi amintesc corect, Philips-ul de 178 cm se află la un cost bun în momentul de față. Sper că nu mi-a scăpat vreo promoție de Black Friday 2020 când l-au adus la cine știe ce cost.

Este un smart TV în generație 2020, dispune de un panel LED de 178 cm cu rezoluție 3840×2160 pixeli, suport pentru HDR10+ și HLG, Dolby Atmos, sunet cu putere de 20W RMS, clasa A+ de consum și suport VESA de tip 400×200.

4. Laptop de gaming Acer cu procesor Intel Core i7-9750H și placă grafică NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti – 3899 lei;

Mi se pare a fi un semn timid că prețurile încep să fie actualizate în mod corespunzător. La puncte PRO în cazul configurație de gaming de la Acer aș nota procesorul, placa  grafică, suportul a până la 32 GB memorie RAM, Wi-Fi ax, conectivitate cu HDMI, USB Type-C, RJ-45, cititor de amprentă, rețea gigabit etc. Apropo mă declar încântat și de design, nu zici absolut deloc că este un dispozitiv de gaming. Îl poți lua la birou fără să atragi atenția colegilor.

5. Căști gaming HyperX Cloud Stinger – 214.99 lei;

Parcă de Black Friday au fost la un preț excelent, dar le consider bune și la 214.99 lei cât costă în momentul de față. Le-aș vedea utile pentru adolescenți, seara pe jocurile favorite și dimineața le bagă în funcțiune pentru școala online. Seria HyperX este apreciată pentru calitate vs cost.

Lista de sugestii vă este deschisă în secțiunea de comentarii. Bineînțeles și criticile dacă vreun dispozitiv avea un preț senzațional acum câteva luni, iar eu l-am pus cu câteva sute de lei mai scump.