Smartphone

Indiferent de ce credem, indiferent de ce gândim, perioada următoare va fi grea pentru toată lumea: economiile ţărilor vor fi duse la limite greu de suportat, răbdarea oamenilor va fi pusă dur la încercare, sistemele medicale vor trece prin clipe de coşmar şi aşa mai departe. Sezonul rece de anul acesta va fi o provocare serioasă pentru mine, pentru tine, pentru toţi.

Şi pentru că un plus de informaţie nu strică niciodată, cercetătorii de la Australian Centre for Disease Preparedness au dovedit că virusul SARS-COV-2 cunoscut drept noul coronavirus poate rezista pe ecranele smartphone-urilor până la 28 de zile într-un mediu cu o temperatură de 20 de grade Celsius (prin comparaţie, virusul gripal rezistă în condiţii similare până la 17 zile).

Studiul cercetătorilor australieni este general valabil pentru orice tip de display al unui device, astfel că gradul ridicat de rezistenţă se aplică şi în cazul tabletelor, smartwatch-urilor, laptopurilor etc.

În acest context este recomandată o igienizare permanentă a device-urilor pe care le utilizaţi zi de zi, în special a celor pe care le aveţi asupra voastră (telefon, ceas, tableta etc.).

Sursa: bloomberg.com