Smartphone

Preţurile telefoanelor premium au depăşit de ceva timp bariera celor 1000 de euro, însă acestea se vând foarte bine în continuare, chiar şi în această perioadă de pandemie.

Pe 13 octombrie Apple a lansat noua serie iPhone, serie formată în premieră din 4 modele: iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro şi iPhone 12 Pro Max.

Picodi.com, o platformă internaţională de smart-shopping, a realizat o analiză ce prezintă prețurile reale ale iPhone-ului 12 Pro în raport cu un salariul obișnuit în câteva țări ale lumii. Practic aceştia au luat iPhone 12 Pro de 128 GB + salariul mediu brut din fiecare ţară şi au calculat câte zile de muncă sunt necesare pentru ca cetăţeanul din ţara respectivă să îşi poată cumpăra cu banul jos acest model de iPhone.

Se poate observa că România este în partea inferioară a clasamentului, fiind printre cele mai slab cotate ţări din Uniunea Europeană (doar Bulgaria stă mai rău ca noi). La un iPhone 12 Pro de 128 GB cu preţ oficial de 5899 lei şi un salariu mediu brut de 5337 lei (adică 3275 lei net), un român ar trebui să lucreze 37.8 zile pentru a-şi putea permite acest smartphone (fără a lua în calcul costurile vieţii de zi cu zi).

Cele mai bun rezultate au fost obţinute de elveţieni, aceştia putând achiziţiona un iPhone 12 Pro după doar 4.4 zile de muncă, în timp ce filipinezii ar trebui să muncească 88.2 zile pentru acelaşi model de telefon.

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.