Hardware

La sfârşitul lunii septembrie apăreau primele zvonuri legate de acest subiect. În acea perioadă începuseră primele teste pentru cele două procesoare şi încă de atunci Exynos 2100 ieşea mai bine decât Qualcomm Snapdragon 875.

Informaţiile din ultima perioadă au mers toate în aceeaşi direcţie, iar mai nou, Ice Universe (unul dintre cei mai cunoscuţi zvonaci de pe Twitter) a scris că “este aproape sigur că Exynos 2100 este mult mai puternic decât Qualcomm Snapdragon 875”.

Cele două procesoare vor merge pe aceeaşi configuraţie, diferenţa între ele urmând a fi dată la nivel de GPU. Ambele vor avea o configuraţie cu 1 x ARM Cortex-X1 + 3 x ARM Cortex-A78 + 4 x ARM Cortex-A55, în timp ce acceleratorul grafic va fi Mali-G78 în cazul Exynos 2100, respectiv Adreno 660 în cazul Qualcomm Snapdragon 875.

Chiar dacă suntem la rubrica bursa zvonurilor, cert este că inginerii Samsung au tras tare şi au redus mult decalajul între produsul lor de top şi cel de la Qualcomm. Rămâne de văzut dacă au venit cu îmbunătăţiri şi în zonele mai sensibile: consumul de baterie, throttling-ul sau managementul termic.