Câteva considerații legate de Apple Shop al eMAG

18/09/2015

De mult nu mi-a fost dat să văd un buzz atât de mare pentru un spațiu cu adevărat modest botezat cu emfază: primul Apple Shop din România. Orice iStyle ca locație îi dă clasă, cel puțin iStyle-urile din AFI Palace Cotroceni și Băneasa. 

Iulian Stanciu ce ocupă poziția de director general al eMAG nu s-a sfiit să spună că investiția s-a ridicat la 1 milion de dolari. Presupun că în această sumă nu sunt prinse doar cele 3 mese, 2 standuri și 1 ecran mare, toate puse central într-un spațiu de 30 – 40 metri pătrați de 120 metri pătrați în showroom-ul eMAG Crângași.

În milionul de dolari presupun că se află trainingul făcut de Apple celor câțiva angajați dedicați și stocul de produse + stocul de produse + stocul de produse, eventual și campaniile derulate în social media, pe blogurile de specialitate etc. Am pus stocurile de produse în mod repetat, în mod conștient. Altfel suma avansată este de-a dreptul fantasmagorică.

Update: Am înțeles că la secțiunea de interviuri, Iulian Stanciu ar fi precizat că milionul de dolari cuprinde și stocurile dedicate Apple Shop. Personal nu am auzit, de aceea de la milion am făcut legătura direct cu investiția în spațiul propriu-zis.

Fotografii oficiale cu Apple Shop-ul deschis de eMAG;

Exact ce am spus, îl găsiți în mijlocul eMAG Crângași, la etaj, poziționat central, un spațiu în care găsești 2 standuri cu accesorii, 3 mese cu produse ale Apple (iMac, Apple Mini, iPhone-urile, iPad-urile etc). Observ că au adus celebrele mese din lemn din magazinele oficiale ale Apple, în iStyle ai parchet de culoarea asta și mobilier alb.

Apple-Shop-vs-iStyle

Apple Shop al eMAG vs unul din magazinele iStyle;

Destul cu gargara legată de micuțul spațiu pe care eMAG l-a deschis cu denumirea de Apple Shop. Până la sfârșitul lui septembrie vor avea și o secțiune dedicată Apple pe emag.ro / apple, iar toate produsele vor fi listate într-un spațiu online mai bine organizat.

Ofertele pe care le puteți accesa dacă mergeți în Apple Shop la deschiderea pentru public din această dimineață;

  1. MacBook Air de 13.3 inch – 3999 lei de la 5599 lei;
  2. iPad Air 2 de 16 GB cu Wi-Fi – 1849 lei de la 2399 lei;
  3. iPhone 6 de 16 GB – 2499 lei de la 3299 lei;
  4. iPhone 5S de 64 GB – 2399 lei de la 2999 lei;
  5. MacBook Pro DE 13.3 inch – 5299 lei de la 6999 lei;
  6. Toate produsele Apple cu 15% reducere.
  7. Debutul în premieră pe plan local pentru iPad Mini în generația a 4-a.

Și încă o chestie, Iulian Stanciu a răspuns la întrebarea unui jurnalist și a specificat că de acum încolo nu vor mai aduce gadgeturile Apple prin alți parteneri, în afară de canalul oficial. Știți voi la ce partener strategic mă refer.

Ca idee, aici puteți vedea cum arată un iStyle. Care dintre cele două spații dedicate Apple vi se pare a creiona o experiență mai bună?

Da, este bine că eMAG a strâns parteneriatul cu Apple și au deschis acest micuț spațiu. Mai important decât Apple Shop-ul mi se pare debutul pe canal oficial făcut în ritm mai rapid. Cu cât vinzi mai mult, cu atât faci Apple să te pună în prima listă de țări în care device-urile sale ajung în ritm alert, iar eMAG are puterea să genereze vânzări de anvergură, în mediul online.

Fotografii făcute cu Allview X2 Xtreme pentru Apple Shop-ul din eMAG Crângași;

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.