Diverse

În lumea jocurilor pe mobil a existat un început în care existau doar Adam (gratis) şi Eva (contra cost). Toţi utilizatorii ştiau că jocul gratis ori este penibil, ori este plin de reclame, în timp ce un joc mai serios trebuia achiziţionat cu bani.

Cineva cu o minte sclipitoare a introdus în această lume un şarpe foarte periculos pe numele său freemium. Vorbim în acest caz de acele jocuri care sunt gratuite, au un început uşor care te atrage, pe parcurs crează dependenţă, iar la un moment dat pentru a evolua trebuie să achiziţionezi diverse caracteristici care costă bani reali. La început dai 5-10 dolari, însă ulterior poţi ajunge chiar şi la câteva sute de dolari / lună. Jocurile freemium au cel mai mare succes în App Store şi Google Play, iar această strategie a îmbogăţit sute de oameni.

Ideea acestui articol mi-a venit după ce am citit aici că un american a cheltuit, atenţie, 1 milion de dolari în jocul Game of War (da,da, este acel joc cu publicitate excesivă pe toate canalele posibile şi imposibile). Bine că nu erau banii săi, însă de ce ai face asta ? Pe google sunt zeci de articole în care sunt prezentaţi utilizatori care cheltuie mii de dolari pe astfel de jocuri, dar totuşi 1 milion dolari ? (spre exemplu Game of War generează venituri de 1.6 milioane dolari / zi).

Personal nu sunt atât de pasionat încât să cheltui bani în jocuri pe mobil, am achiziţionat de câteva ori jocuri aflate în promoţie (reduceri de la 4.99 dolari la 0.99 dolari şi altele similare). Dar hei, ăsta sunt eu. Voi câţi bani cheltuiţi în jocurile pe mobil ?

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.