Telefoane Mobile

Bănuiesc că ştiţi ce este acela un IMEI, acel numărul de identificare format din 15 cifre ce ar trebui să fie unic pentru fiecare device în parte. Acest cod este important pentru un plus de securitate atât pentru utilizatori, cât şi pentru operatorii telecom. De exemplu, în caz că telefonul vă este furat, pe baza unor dovezi respectivul smartphone poate fi urmărit sau chiar dezactivat. Unicitatea codului este elementul esenţial pentru ca un IMEI să fie util.

Un caz ciudat vine din India, acolo unde Poliţia a descoperit peste 13.500 de smartphone-uri Vivo având acelaşi IMEI.

Totul a pornit de la un sub-inspector al Poliţiei din oraşul Meerut ce şi-a dus telefonul la reparat la un service Vivo. După ce a primit device-ul înapoi, acesta afişa o serie de erori de sistem, iar ulterior respectivul poliţist a aflat că aceste erori au legătură cu IMEI-ul schimbat al smartphone-ului. Deoarece Vivo nu a fost de acord să îi schimbe iar IMEI-ul, poliţistul a predat cazul său mai departe colegilor din departamentul de securitate cibernetică.

În urma unor verificări, aceştia au aflat că pe întreg teritoriul Indiei există 13.557 smartphone-uri Vivo cu acelaşi număr IMEI. Pentru că această descoperire încalcă legislaţia din India, Poliţia din Meerut a deschis o investigaţie pentru a afla dacă această eroare a apărut din neglijenţa companiei chineze sau maschează ceva probleme de securitate.

Filiala Vivo din India nu a oferit încă niciun punct de vedere legat de acest caz.

Sursa: techradar.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.