gAuto

Pandemia COVID-19 a afectat puternic piaţa auto din toată lumea, marii producători urmând a concedia în următoarele luni zeci de mii de angajaţi (doar Renault estimează peste 14.600 de concedieri).

Mărcile de lux sunt şi mai puternic afectate deoarece inclusiv milionarii au fost atinşi de criză şi foarte mulţi dintre aceştia vor strânge cureaua în viitorul apropiat. Branduri cunoscute precum Bentley, Aston Martin sau McLaren au anunţat deja pierderi uriaşe şi, inevitabil, vor trece la concedieri:

  • din cei 4200 de angajaţi Bentley, peste 1000 îşi vor pierde locurile de muncă în perioada următoare;
  • din cei aproximativ 2500 de angajaţi, Aston Martin va concedia peste 500 în lunile următoare;
  • McLaren are un total de 4000 de salariaţi şi mai bine de 1200 dintre aceştia vor rămâne fără loc de muncă anul acesta.

Observaţi cum toată lumea încearcă să reducă costurile pentru a menţine business-urile pe linia de plutire. Alături de aceste concedieri, toate companiile caută soluţii de reducere a cheltuielilor, de creştere a vânzărilor, de eficientizare ale anumitor procese / proceduri etc. Este clar că lumea se află într-un impas economic, unul care va aduce multe schimbări la nivel organizaţional.

Sursa: profit.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.