gAuto

În lume există numeroşi colecţionari de maşini, iar majoritatea dintre ei sunt dispuşi să cheltuie sume considerabile doar pentru a avea modele unicat, modele care au scris istorie.

Un astfel de exemplu este şi Ferrari-ul 250 GTO scos la licitaţie de casa de licitaţii RM Sotheby’s. Acesta este unul special deoarece este cel care a câştigat cursa de 1000 de kilometri de la Nürburgring din 1962 şi a participat în acelaşi an la cursa de 24 de ore de la Le Mans (din păcate nu a ajuns la final din cauza unor probleme de supraîncălzire ale motorului).

Acest Ferrari 250 GTO unicat a fost vândut pentru fabuloasa sumă de 51.7 milioane de dolari, acesta fiind cel mai scump Ferrari vândut vreodată la licitaţie (recordul precedent era deţinut de un alt Ferrari 250 GTO, unul din cele patru upgradate de Scaglietti, ce a fost vândut pentru 48.4 milioane de dolari).

Deşi suma pare impresionantă, aceasta păleşte în faţa recordului actual, 135 de milioane de dolari pentru un Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe din 1955 vândut la licitaţie în 2022 de aceeaşi casă RM Sotheby’s.

Sursa: motor1.com