gAuto

Mercedes-Benz şi casa de licitaţii RM Sotheby’s au scos la licitaţie o maşină aproape unicat, un Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe. Spun aproape unicat deoarece există două astfel de modele în toată lumea, unul proaspăt vândut şi celălalt expus cu graţie la muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart.

Licitaţia a pornit de la 50 milioane de euro, iar maşina a fost adjudecată pentru o sumă totală de 135 miloane euro. Acest preţ o face cea mai scumpă maşină din istorie.

Modelul Mercedes-Benz 300 SLR a fost construit în 1955 în doar şapte exemplare, însă doar două cu habitaclul închis (Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe – numele vine de la cel care a ajutat la realizarea acestei maşini, inginerul Rudolf Uhlenhaut). Cele două vehicule au fost gândite pentru curse de anduranţă, însă acestea nu au fost folosite decât foarte puţin pentru câteva antrenamante (spre exemplu, modelul Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe vândut la licitaţie are doar 6045 de kilometri parcurşi).

Ola Källenius, CEO-ul Mercedes-Benz Group AG, a declarat că: .„300 SLR Uhlenhaut Coupe este un reper în dezvoltarea mașinilor sport. Decizia de a vinde una dintre aceste două mașini sport unice a fost luată dintr-un raționament foarte sănătos – pentru a sprijini o cauză bună. Încasările din licitație vor finanța un program de burse. Prin „Fondul Mercedes-Benz” dorim să încurajăm o nouă generație să calce pe urmele inovatoare ale lui Rudolf Uhlenhaut și să se dezvolte tehnologii noi. În același timp, obținând cel mai mare preț plătit vreodată pentru un vehicul, această mașină este de departe cea mai valoroasă din lume.

Cel care a cumpărat maşina este un colecţionar şi o va expune în colecţia proprie, cât şi la diverse evenimente.

Via: businesswire.com