Ce am testat în 2022 de la Xiaomi și recomandăm

20/12/2022

Xiaomi este o companie cunoscută pentru raportul preț / specificații atractiv adus de către produsele din oferta sa, indiferent că discutăm de smartphone-uri, aspiratoare robot, trotinete electrice etc. 

Printre produsele testate în 2022 se află:

  1. Xiaomi 12T;
  2. Xiaomi Smart Band 7 Pro;
  3. Redmi Note 11 (îl găsiți la prețul de 999 lei în configurația cu 4 GB RAM și 64 GB stocare și 1099 lei pentru modelul cu 4 GB RAM și 128 GB stocare);

Sunt mai multe produse pe care Xiaomi le-a inclus în oferta de Crăciun și le găsiți aici

Xiaomi 12T

Xiaomi 12T mi se pare a fi o alegere inspirată în sectorul mid-range. A fost adus la precomandă într-o ofertă atractivă, dar și prețul de acum îl consider bun. 

Este scos în față de procesorul MediaTek ce oferă performanțe peste așteptări, idem și la nivel de cameră foto și video unde camera de 108 Megapixeli cu OIS impresionează. Au reușit să dezvolte și un software pe măsura senzorului, iar pe timp de noapte aproape că se duce spre ceea ce primești pe un smartphone premium. Mai multe detalii despre capacitățile sale foto și video ați descoperit în articolul: 50: Fotografii făcute cu Xiaomi 12T, când telefonul a fost utilizat în cadrul Spotlight Festival 2022. Acolo ați văzut concret ce livrează în low-light sau pe timp de noapte. 

Nu mai spun și de alte puncte PRO evidente: încărcare la 120W pentru bateria de 5000 mAh, eficiența energetică bună adusă și de faptul că nu se supraîncălzește în jocuri sau aplicații solicitante, display-ul AMOLED cu rată de refresh la 120Hz și multe altele. Toate impresiile formate le-ați găsit punctate într-un review cuprinzător. 

Xiaomi Smart Band 7 Pro
Xiaomi Smart Band 7 Pro

Xiaomi Smart Band 7 Pro este o propunere solidă în segmentul brățărilor de fitness cu display mare. Are o construcție de bună calitate, un ecran AMOLED cu AOD și luminozitate automată, monitorizare pentru o multitudine de activități, localizare precisă de tip dual-band, autonomie mare. 

Monitorizează o sumedenie de informații cu ajutorul senzorului optic PPG pentru ritmul cardiac, SpO2 pentru nivelul de oxigen din sânge, peste 110 moduri dedicate de sport + alerte pentru hidratare, sedentarism, permite și controlul de la distanță al camerei de pe smartphone. Are suport pentru comenzile vocale date prin Amazon Alexa etc. 

Darius a testat brățara de fitness și a întors device-ul pe toate părțile în review-ul său. 

Redmi Note 11

Redmi Note 11 joacă în segmentul entry, să zicem că la trecerea între entry și mid-range. Este și una dintre seriile ce se bucură de mare succes în țara noastră. 

Aș nota faptul că aduce un display AMOLED cu rată de refresh la 90Hz, că integrează un chipset cu eficiență energetică crescută, stă bine pe partea de conectivitate (NFC, port infraroșu, difuzoare stereo, jack de 3.5 mm, slot pentru microSD etc). Are baterie mare de 5000 mAh și încărcare la 33W. 

Mi se pare a fi un smartphone interesant în categoria sa de preț. Smartphone-urile Redmi am văzut că sunt apreciate pe plan local, sunt o propunere importantă în segmentele entry și mid-range. 

Una peste alta, Xiaomi a adus o multitudine de produse interesante pe anul ce stă să se încheie. 

Sper ca în 2023 să avem ocazia în a testa și mai multe dispozitive din oferta lor și nu mă refer doar la smartphone-uri, dar și la gama de aspiratoare robot, baterii externe, trotinete electrice, routere etc. Mereu am descoperit promoții interesante din oferta lor pe care le-am inclus în topurile cu 5 oferte bune etc. 

Ca de obicei sunt curios să descopăr și feedback-ul vostru în secțiunea de comentarii. 

Acest articol este susținut de către Xiaomi.

Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.