Aplicațiile bancare sunt printre cele mai folosite aplicații de pe un smartphone. Cred că fiecare dintre noi și-a setat un mijloc de plată și așa sunt achitate cumpărăturile, fără a mai căuta cardul din plastic prin portofel etc. 

Îmi amintesc că primele plăți cu smartphone-ul le-am făcut în urmă cu 5 ani. Pentru o perioadă de timp am făcut plăți și cu smartwatch-ul Garmin prin Orange Money. De fiecare dată, îmi amintesc surprinderea celor de la casele de marcat când vedeau că în loc de card vin cu telefonul spre POS sau când în loc de telefon, îmi duceam ceasul spre aparat. 

Plățile cu NFC-ul prin smartphone au prins în piață și am văzut că nu doar în București au intrat în rutina de zi cu zi. Apropo, NFC-ul și cititorul de amprentă sunt alte 2 elemente pe care acum le avem pe orice smartphone, indiferent că discutăm de produse de 100 – 150 euro. 

Filiala locală a Huawei a lucrat îndeaproape cu dezvoltatorii din țara noastră și au încercat să aducă mai multe aplicații în AppGallery. Una dintre direcțiile în care s-au dus a fost sectorul bancar. 

Aplicațiile de mai jos sunt disponibile cu suport oficial din partea băncilor respective. Veți descoperi 9 / 10 cele mai mari bănci din țara noastră.

Lista de aplicații bancare pe care le descoperiți în AppGallery este formată din: 

  1. NeoBT – Banca Transilvania; 
  2. YOU BRD – BRD Groupe Societe Generale; 
  3. George România – BCR;
  4. Smart Mobile – Raiffeisen Bank; 
  5. Mobile Banking – Unicredit; 
  6. CEC Bank Mobile Banking – CEC; 
  7. Garanti BBVA România – Garanti BBVA; 
  8. New OTP SmartBank România – OTP Bank; 
  9. Alpha Online Banking – Alpha Bank; 

Câteva informații pentru fiecare aplicație bancară în parte: 

NeoBT – aplicație Banca Transilvania

Poți face retragere de cash de la bancomat cu ajutorul telefonului și nu mai este nevoie de cardul din plastic pentru această operațiune. Pot fi făcute plăți instant, logarea se face cu Face Signature, poți comanda un card de călătorie, pot fi personalizate produsele din dashboard, conturile, beneficiari salvați etc.

YOU BRD – aplicație BRD

Accesul în aplicația BRD se face pe bază de amprentă sau recunoaștere facială. Aplicația aduce acces la istoricul tranzacțiilor, pot fi efectuate transferuri între conturile proprii sau către beneficiari din țară. Pot fi deschise și închise depozite, conturi curente, conturi de economii. 

George România – aplicație BCR

BCR este una dintre cele mai mari bănci din țara noastră. După active, ocupă locul al 2-lea, în spatele Băncii Transilvania. Prin aplicația George ai posibilitatea de rambursare anticipată pentru credite, funcția Autosuggest permite transferul de bani într-un mod facil către contactele din aplicație. Îți este sugerat IBAN-ul. Bineînțeles, sunt incluse și operațiuni specifice precum plăți ale facturilor, schimburi valutare, personalizare a conturilor și produselor bancare etc. 

Mobile Banking – aplicație Unicredit

Unicredit permite activarea unui card de debit virtual din meniul Oferte. Este și un program de cashback denumit ShopSmart ce aduce bani înapoi la achizițiile făcute din shop-urile partenere. 

Actualizarea datelor personale poate fi realizată din aplicație, fără a necesita un drum la banca. Debitarea Directă permite efectuarea de plăți rapide în mod automat pe fiecare lună. Și aici este opțiunea de a retrage numerar la bancomat fără cardul fizic, doar cu ajutorul aplicației de pe smartphone. 

Raiffeisen Smart Mobile – aplicație Raiffeisen Bank

Raiffeisen a încercat să livreze o interfața intuitivă pentru aplicația Smart Mobile. Poți descoperi rețeaua de bancomate sau agenții din zona în care te afli, să blochezi un card cu un singur gest touch, să deschizi online un cont curent, de economii sau depozit. 

Poți folosi istoricul spre a efectua o nouă plată pe baza uneia din trecut etc. 

CEC Bank Mobile Banking – aplicație CEC Bank

Poți efectua plăți instant. Transferul se face și cu ajutorul numărului de telefon, fără a fi nevoie de IBAN în sine. Un alt aspect interesant este că poți aduce conturile de la alte bănci și pot fi realizate plăți. Transferul de pe cardul de la altă bancă se face instantaneu. 

CEC Bank oferă și schimburi valutare la un cost cât mai bun, din aplicație poți vizualiza conturile, cardurile, informațiile despre economii și credite.

Garanti BBVA Romania – aplicație Garanti Bank

Garanti BBVA permite din aplicația sa bancară să reîncarci o cartelă telefonică, să faci schimburi valutare, să descoperi bancomatele și agențiile din proximitate, să fie plătite facturile cu utilități sau datoriile pentru Bonus Card să fie acoperite de aici. 

New OTP SmartBank Romania – aplicație OTP bank

Din aplicația SmartBank a OTP pot fi descărcate dovezi de plată, permite autorizarea de plăți făcute online prin OTP card biometrics, dovezile de plată pot fi descărcate, iar IBAN-ul poate fi trimis în mod facil. 

Alpha Online Banking

Parola contului poate fi resetată direct din aplicație, fără a face drum la bancă. Și aici pot fi plătite facturi, poți face schimburi valutare, plăți și transferuri rapide, să verifici tranzacțiile și soldul existent. Practic, ceea ce te aștepți să primești într-o aplicație bancară.   

Aceste aplicații ce sunt disponibile în AppGallery pot fi descărcate pe orice smartphone Huawei existent în piață. Pot fi făcute plăți și transferuri bancare, poți descoperi soldul din conturile de debit, economii etc. Sunt și campanii de cashback, dar asta depinde strict de fiecare bancă în parte și promoțiile punctuale pe care le desfășoară. Idem și în ce privește opțiunea de a încheia credite, în a activa un card de cumpărături, descoperire de cont / overdraft și multe altele. 

AppGallery are peste 580 de milioane de utilizatori activi în regim lunar. Numărul de aplicații a crescut cu 147% față de aceeași perioadă din anul trecut. Peste 220.000 de aplicații sunt integrate cu HMS Core la nivel global. 

Huawei oferă și suport, iar detaliile le aveți în rândurile următoare. 

Dacă ai nevoie de ajutor în ceea ce privește descărcarea aplicațiilor în telefonul tău Huawei, scanează QR codul de mai jos și vei fi direcționat spre un cont de WhatsApp unde vei primi răspuns de la echipa de suport a Huawei AppGallery sau poți accesa acest link pentru a ajunge direct în acest cont: https://wa.me/+40755668877

Putem extinde discuția în rubrica de comentarii. Care este aplicația voastră bancară favorită? Preferați plata cu smartphone-ul sau cu cardul la POS?

Categorii: software

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.