Smartphone

Cel mai dorit smartphone al momentului la ora actuală este Samsung Galaxy S II și ar fi interesant de văzut ce ar trebui să pună Nokia pe al său terminal pentru a puncta decisiv în zona de telefoane inteligente unde își doresc împreună cu Microsoft să preia o bucată importantă din piață. Micuța analiză este făcută pe structura unui review.

1. Design și ecran – să fie un telefon plăcut ca și materiale utilizate, subțire și cu o greutate care să nu treacă de 130 – 150 grame. Diagonala displayului situată între 4 și 4.5 inch. Au deja pe Nokia E7 cu 4 inch. Tehnologia din spatele ecranului trebuie să atragă. La ora actuală, retina display de pe iPhone 4 și SuperAMOLED Plus de pe Galaxy S II  sunt cele mai avansate, dar pe viitor presupun că vom vedea noutăți majore.

2. Hardware – este important pentru că pe el se creionează sistemul de operare și aplicațiile rulează mai bine sau mai rău. Măcar să fie un dual-core cu memorie RAM de minim 1 GB, spațiu de stocare va fi arhisuficient. N900 de la Nokia avea 32 GB acum peste 1 an și jumătate.

3. Sistem de operare – o interfață și mai bună, se zvonește că va fi customizată special de Nokia. Cheia stă în aplicații. S-a atins valoarea de 17.000, dar mai este mult până la valorile din Android Market sau App Store. Sper să se pună accent pe calitate, să poată fi cumpărate și din România (la iPad 2 este o modalitate foarte simplă dacă ai un card de credit).

4. Conectivitate – bănuiesc că va fi pachet complet cu Wi-Fi în standardele a/b/g/n, 3G cu viteze de download de până la 14.4 Mbps sau 21 Mbps, bluetooth 3.0, microUSB, GPS, NFC, Wi-Fi direct, DLNA, HDMI, jack de 3.5 mm. Sper să aducă un browser și mai ok, mai degrabă să facă un Internet Explorer pentru WP7 și mai user friendly.

5. Cameră foto și video – este suficient să grefeze senzorul de pe Nokia N8 de 12 Megapixeli ce se comportă excelent ca și cameră foto de ocazie. Luminile xenon sunt suficiente și pentru o sală de clasă – încercat de mine cu lumina stinsă. La filmare pentru un smartphone de top este must have să fie full HD la 1080p. Nu mai pun la socoteală funcții devine aproape standard ca autofocus, geo-tagging.

6. Autonomie – Galaxy S II din testele făcute până acum se pare că se descurcă decent, dar la mare distanță de o autonomie a bateririe de 2 – 3 zile. Nu ar strica deloc să vină cu unul care să dea o impresie pozitivă cu 5 zile sau mai mult. Nokia ar obține o deschidere foarte largă.

7. Prețul – abordabil. Să nu se urce sus și apoi să se minuneze de ce vânzările sunt slabe.

Cam așa am creionat eu un Nokia cu Windows Phone 7. Voi ce credeți că ar trebui să aducă acest terminal ca să iasă în evidență față de iPhone sau telefoanele Android?

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.