Diverse

Trotinetele electrice de închiriat au luat amploare în ultimii ani, multe companii din domeniu extinzându-şi activitatea în mai multe oraşe importante din ţară. Chiar şi aşa grosul activităţii rămâne în Bucureşti şi Cluj.

Din păcate în ultima perioadă a apărut un nou fenomen pe reţelele de socializare sau cel puţin asta afirmă companiile ce închiriază astfel de dispozitive. Din ce în ce mai mulţi bucureşteni se filmează aruncând trotinetele electrice în Herăstrău sau în Dâmboviţa. Nici la Cluj situaţia nu este cu mult diferită.

Deşi nu avem cifre exacte, se pare că zeci de trotinete au fost scoase din apă de reprezentanţii companiilor de închiriat, însă sunt şi multe altele ce nu sunt recuperate niciodată.

Suplimentar acestui nou fenomen, foarte multe trotinete electrice sunt vandalizat, de la banalele zgârieturi şi loviri, până la ruperea sau dezactivarea sistemelor GPS. Multe sunt furate, revopsite şi puse la vânzare pe OLX sau platforme similare.

Dacă în România fenomenul de aruncare al trotinetelor în apă este nou, în lume acest lucru se întâmplă de ani buni, Franţa fiind cea mai “activă”. În marile oraşe precum Lyon, Paris sau Marsilia sunt scoase aproape zilnic din apă între 60 şi 100 de trotinete electrice închiriate.

Sursa: digi24.ro