Samsung a început a scoate încărcătorul din pachetele de retail ale smartphone-urilor sale, inclusiv de pe modele mid-range precum Galaxy A54 ce a fost recent testat pe Gadget.ro. 

Soluția pentru un incarcator telefon Samsung rămâne utilizarea unui model mai vechi sau, pur și simplu, să achiziționați unul nou. Cel de 25W costă 49.99 lei. Cel de 45W costă în jur de 99.99 lei, iar cablul îl găsiți în pachet cu smartphone-ul (USB Type-C la ambele capete sau USB Type-C cu USB clasic). 

Când aveam Galaxy Note 20 Ultra foloseam un charger wireless de la compania sud-coreeană, unul ce încărca wireless la 15W. Îmi și permite să-l țin într-o poziție dreaptă. Acum am un charger wireless de 50W de la Vivo pe care ocazional am pus și smartphone-urile Samsung testate. Asta dacă nu le-am încărcat cu încărcătorul de 25W pe USB Type-C. 

Samsung a păstrat cumva o abordare convențională față de încărcarea smartphone-urilor sale. Problema bateriei de la Galaxy Note 7 și-a lăsat amprenta și la ani buni distanță. Alte companii s-au dus și la 240W și încărcarea de la 0 – 100% în câteva minute (smartphone-ul respectiv a fost retras din piață). Totuși, cred că tehnologia va fi rafinată și spre încărcarea aproape instant ne îndreptăm încet, dar sigur. 

La Samsung poți spera la maxim 45W pe fir. Spre exemplu, vârful de lance / Galaxy S23 Ultra permite alimentarea bateriei de 5000 mAh la 45W pe fir, 15W în regim wireless și 4.5W pentru reverse wireless charging (încarci un alt dispozitiv ce poate fi ceas, căști etc). 

Alimentarea de la 0 – 65% se face în 30 de minute. Nu-i rău, dar cumva se află în spatele competitorilor din China ce se duc la 120W și pe modele mid-range. 

Putem extinde discuția în rubrică de comentarii. Sunt curios ce soluții folosiți pentru încărcare smartphone-urilor pe acasă sau în mașină. Apropo, Mazda CX-5 alimentează așa încet pe USB, iar BMW X3 PHEV testat în weekend se descurca mult mai bine pe portul său USB Type-C. Recomand tuturor să folosiți încărcătoare de la producător, sunt cumva cea mai sigură soluție. 

Acest articol este susținut de către GSMnet.ro. 

Categorii: diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.