Am intrat pe Altex.ro cu gândul să încep o secțiune în genul a ceea ce am scris de-a lungul timpului pentru eMAG și PC Garage, cele mai noi smartphone-uri din oferta unuia dintre cele mai mari magazine online autohtone. Și așa am dat de o mega-promoție.

Sony Xperia XZ – 2299 lei;

Sony Xperia XZ este un smartphone lansat în 2016, rula Android Marshmallow și a făcut trecerea spre Android Nougat și Oreo. Un telefon vechi de 4 ani, la prețul pe care-l avea fix la momentul respectiv. Din anumite puncte de vedere și un smartphone de 7 – 800 lei îi este superior.

Înțeleg să fie o lichidare de stoc și prețul să fie de 4 – 500 lei (în cel mai bun caz), dar nicium să se ajungă la peste 2000 lei când orice telefon de peste 1000 lei îi este superior. Nici dacă ești fan Sony nu cumperi un XZ în 2020. Mai ales că a stat ani buni în cutie, presupun că producția în sine s-a oprit prin 2017 – 2018.

De-a lungul timpului am mai găsit telefoane antice la Telekom, am și făcut un top la momentul respectiv.

Ce înseamnă o astfel de ofertă?

  • lipsă de respect față de client;
  • dorința de a face ban cu orice preț, fără a interesa reputația shop-ului.

Putem discuta mai multe în secțiunea de comentarii.

Update: Mai avem și Sony Xperia XZ1 la 2749 lei (lansat în 2017), Meizu Pro 6 la 999 lei (smartphone lansat în 2016, măcar este cu un procesor MediaTek deca-core – pentru cei ce vor să facă muzeu :)). 

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.