Opinie

Foarte multe site-uri de profil, inclusiv noi, folosim de multe ori în descrierea unui nou smartphone ca fiind accesibil ca preţ.

Sigur că acest “accesibil” este un termen foarte general, unul înţeles diferit de la un utilizator la altul: pentru cineva cu venituri mici poate însemna 500 – 600 lei, pentru altcineva cu venituri solide poate trece bariera a 2000 – 2500 lei.

Din punctul meu de vedere, răspunsul la întrebarea din titlu valabil pentru fiecare dintre noi este: acel smartphone pentru care nu trebuie să faci prea multe eforturi financiare pentru a-l achiziţiona. Mă refer la acel device pe care l-ai putea cumpăra şi mâine fără a te împrumuta, fără a face rate sau fără a-ţi schimba stilul de viaţă pentru o perioadă de X zile.

Şi pentru că trebuie să clarificăm şi la ce ne referim noi când spunem “un telefon accesibil”, în general ne referim la medie, astfel că un device nou lansat cu un preţ de sub 1500 lei îl caracterizăm de obicei sub această formă.

Voi cât puteţi aloca din bugetul familiei pentru un smartphone astfel încât să îl numiţi accesibil ?

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.