Hardware

Intel sare peste generația a 10-a, iar în 2019 vom face cunoștință cu Gen11. Compania americană ne promite performanțe crescute pe grafica integrată și promite performanțe de până la 2 ori mai bune prin GPU-ul integrat. 

Teoretic, această putere de procesare la nivel grafic ar fi suficientă spre a reda conținut 8K și ar trebui să permită redarea mai multor jocuri în condiții grafice îmbunătățite. Detaliile complete le găsiți pe AnandTech.

GPU-ul din generația a 11-a va avea 64 unități de execuție față de 24 la generația 9.5 + suport pentru 1 trilion de TFLOPS. Cache-ul L3 crește de 4 ori, ajunge la 3 MB. Altă tehnologie ce ajunge pe grafica integrată de procesoarele Intel – Adaptive Sync. Cu această ajustare s-ar putea ca Intel să prindă din urmă performanțele atinse de AMD Ryzen 5 2500U și Radeo Vega 8 GPU.

Intel Gen11 debutează în 2-a parte a lui 2019. Au folosit un proces de litografiere în 10nm bazat pe arhitectura Sunny Cove.

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.