Opinie

Cei mici se obișnuiesc mai greu cu mausul, sunt obișnuiți să controleze smartphone-ul sau tableta prin gesturi touch. Totuși, cei de peste 30 ani au deja un istoric în ce privește acest gadget mic denumit maus. 

Am folosit termenul maus și nu mouse, pentru că așa ne spune Dex-ul. Până la urmă nu aceste este subiectul articolului de față.

Îmi amintesc de acum 17 – 18 ani când erau mauși cu bilă, iar când am trecut pe un A4 Tech albastru cu laser mi s-a părut avion (cu ghilimelele de rigoare). Mult timp am folosit un laptop cu maus Genius fără fir, dar de peste 7 – 8 ani merg pe mâna unui anumit tip de accesoriu din această piață.

Sunt la al doilea Microsoft Arc Touch. Apropo, prețul a rămas în jurul a 250 – 300 lei cu momente în care a coborât și sub acest prag. Prin 2010 l-am cumpărat pe primul și a rezistat până în 2017, era deja atât de muncit că erau zone în care se tocise la propriu. Pentru o scurtă perioadă am trecut pe un DeathTaker de la Genius, după 1 an de zile nu mai prelua clickurile și am zis pas. M-am întors pe Arc Touch-ul meu.

Cred că trebuie să-mi fac o provizie de astfel de mauși, mă trezesc că Microsoft iese din piața de periferice și rămân fără jucăria preferată.

De ce Microsoft Arc Touch?

Este ușor de pornit și oprit, prin simpla sa îndoire. De aici reiese și autonomia ce se duce spre 3 – 4 – 5 luni pe utilizare intensivă. Scroll-ul integrat în tasta centrală, între click dreapta și stânga, este excelent și m-am obișnuit să-l folosesc. Are un fel de force feedback integrat, nu știu dacă m-am exprimat tocmai corect.

Nu este un maus pentru gaming, nu are multe butoane programabile. Pur și simplu, arată bine și în browsing îl consider excelent, în scroll-ul prin paginile web etc. Am seturi de baterii pentru Arc Touch să-l țin în viață pentru 2 – 3 ani, iar dacă cumva mă trezesc că nu mai funcționează mă bazez pe un ASUS ROG Sica pe fir.

Mă gândisem la un moment dat să trec pe un Logitech G502 Proteus Core, dar m-am gândit de 2 ori și am zis pas.

Închei cu întrebarea din titlu: Ce maus folosiți și recomandați? 

Update: Un articol mai vechi.

Categorii: opinie

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.