Toyota Mirai gAuto

Mulţi consideră că vremea maşinilor cu combustie internă a trecut, iar peste câţiva ani (zeci de ani mai precis) acestea vor deveni istorie. Să fie oare aşa ?

Mai multe companii japoneze din domeniul auto-moto cred în ideea unui carburant nepoluant pentru această categorie de autovehicule. Toyota Motor, Mazda Motor, Subaru, Yamaha Motor şi Kawasaki Heavy Industries s-au asociat pentru a descoperi o astfel de alternativă (sau cel puţin pentru a încerca). Anunţul a fost făcut la o cursă auto în Okayama, acolo unde Toyota participă cu o maşină pe hidrogen condusă chiar de directorul general al companiei, domnul Akio Toyoda.

Convertirea motoarelor cu ardere internă pentru combustibili verzi, cum ar fi hidrogenul, este dificilă din punct de vedere tehnologic, dar acest lucru ar permite companiilor să sprijine lanţurile de aprovizionare existente de zeci de ani, care angajează sute de mii de lucrători, la care altfel ar putea fi nevoite să renunţe în cazul construirii de vehicule electrice.

Ideea în sine nu este rea, rămâne de văzut însă dacă vor reuşi acest lucru. Una dintre variantele luate în calcul se referă la carburanţii sintetici derivaţi din biomasă.

Via: news.ro