Am primit în urmă cu câteva zile un comunicat al Petrom legat de un parteneriat încheiat cu Flip.ro. Am vrut să revin asupra lui pentru că mi-a atras ceva în mod deosebit și sunt curios care este opinia voastră.

500 de telefoane mobile ale Petrom ce erau pregătite de casare au fost preluate de Flip.ro, vor fi recondiționate și revândute cu o garanție de 12 luni. 

Bineînțeles, avem și declarații oficiale:

Alina Popa, CFO OMV Petrom: Prin reintroducerea în circulație a terminalelor mobile recondiționate, contribuim la reducerea volumului de deșeuri și a emisiilor de carbon. Dovedim astfel că proiectele de economie circulară pot fi implementate cu succes pe piața din România.”

Nicolae Trofin, Chief Sales Business Partnerships în cadrul Flip.ro: ”Ne bucurăm că o companie atât de importantă, așa cum este OMV Petrom, a ales să se implice în acest proiect important de economie circulară. Prin această colaborare repunem pe piață sute de noi terminale și contribuim astfel la protecția mediului. Suntem convinși că și alte companii vor urma exemplul OMV Petrom și vor alege să recicleze terminalele mobile care altfel ar fi devenit deșeuri”.

Am mai extras câteva informații din comunicat:

🟦 Let’s click on Romania este un parteneriat încheiat de către Petrom cu diverse companii private și prin intermediul său, 4000 de computere recondiționate au fost donate către 110 școli publice. Ei spun că a fost evitată emisi a 600 de mii kg de CO2;

🟦 OMV Petrom și-a propus să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050;

🟦 în planul de investiții de 11 miliarde euro până în 2030 sunt prevăzute 3.7 miliarde euro pentru proiecte cu emisii de carbon reduse și zero.

De fapt, ce nu am înțeles?

M-aș fi bucurat să citesc că Petrom a achiziționat 500 de terminale de pe Flip.ro și nu că au trimis acolo 500 de telefoane mobile pe care oricum le-ar fi casat… Plus că în loc să obțină zero lei la casare s-au ales și cu banii plătiți pe terminale de către Flip.

De fapt, Flip ar fi trebuit să se laude că au cumpărat 500 de smartphone-uri ce ar fi fost casate și așa le-au readus în economia circulară. Petrom este doar un beneficiar. Proiectul Let’s click on Romania mi se pare a fi cu adevărat un punct PRO pentru companie, dar inițiativa pentru care au dat și comunicat nu aș spune că-i favorizează în mod deosebit.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.