Foto si Video

Sunt câteva funcții pe care Samsung dorește să le reliefeze pe SMART TV-urile sale:

Tehnologia S-recommendation: ce face posibilă căutarea rapidă şi uşoară a programelor TV, a aplicaţiilor, a conţinutului oferit de serviciul premium VOD (video on demand) ori a conţinutului existent pe canalele sociale sau arhivat local, pe dispozitivele personale. Acest motor special de căutare oferă, de asemenea, recomandări specifice de conţinut pentru ca utilizatorii să se poată bucura de cea mai personalizată experienţă TV de până acum.

Platforma Smart Interaction în versiune mai complexă: oferă posibilitatea folosirii limbajului şi a gesturilor obişnuite pentru a căuta conţinut, pentru diferite comenzi sau pentru a controla televizorul.

Samsung Smart Hub într-o versiune îmbunătăţită şi reproiectată: în noua versiune sunt disponibile cinci secţiuni diferite ce ajută consumatorii să gestioneze şi să navigheze prin diferite tipuri de conţinut care, pentru prima dată, pot fi vizualizate sub forma unor mici icon-uri. În acest fel, consumatorilor le este mult mai uşor să selecteze şi să vizioneze conţinutul dorit.

– On TV – arată canalul pe care se transmite în acel moment, împreună cu cele mai relevante recomandări de vizualizare personalizate, disponibile pentru difuzare în scurt timp. Aceste recomandări sunt oferite pe baza obiceiurilor de vizionare ale consumatorului.

– Filme şi Emisiuni TV – dă consumatorului posibilitatea de a vizualiza uşor ce filme, conţinut premium şi servicii de televiziune sunt disponibile la diferiţi furnizori. Conţinutul este recomandat pe baza istoricului vizualizărilor

– Fotografii, Videoclipuri & Muzică – această secţiune le permite consumatorilor să organizeze conţinutul cu caracter personal şi fişierele existente pe televizorul Samsung Smart TV şi pe alte dispozitive conectate cu acesta.

– Social – secţiunea arată mai întâi conţinutul creat de prieteni şi familie, videoclipuri populare de pe Facebook, Twitter, YouTube, precum şi alte servicii de video call.

– Aplicaţii – organizează aplicaţiile Samsung descărcate şi recomandările pentru a uşura accesul utilizatorilor.

Conţinut şi conectivitate cu funcţii de multi-screen: funcţia Smart View dezvoltată de Samsung le permite consumatorilor să ​transfere conţinutul dorit între dispozitive în timp real şi fără nicio dificultate; funcţia AllShare conectează printr-o reţea wireless televizorul la dispozitivele mobile şi electrocasnice compatibile, creând în acest fel un centru inteligent pentru dispozitivele media, care creşte gradul de automatizare a întregii case. Utilizatorii vor beneficia, de asemenea,  de capacitatea de a afişa conţinutul televizorului pe tabletele şi telefoanele Samsung Galaxy compatibile.

Kitul Smart Evolution: Anunţat în 2012 şi disponibil şi în acest an în prima versiune, kitul Smart Evolution le oferă consumatorilor posibilitatea de a se bucura de cele mai noi funcţii pentru televizoarele Smart TV, seriile ES7000 şi ES8000, fără a fi nevoiţi să cumpere un televizor nou.

Și o declarație oficială:

Datorită creşterii foarte rapide a numărului de aplicaţii şi de conţinut disponibil, consumatorii se confruntă cu provocarea copleşitoare de a descoperi conţinut de calitate, care să răspundă intereselor lor. Consumatorii sunt în căutarea unor noi moduri uşoare prin care să poată avea acces, în acelaşi loc, la mai multe tipuri de conţinut”, a declarat Kim Hyun-Suk, Vicepreşedinte Executiv al diviziei Visual Display în cadrul Samsung Electronics. “De aceea, am simplificat modul în care utilizatorii pot ajunge la acest conţinut, prin dezvoltarea de funcţii intuitive, a unei convergenţe fără limite şi a unei game largi de tipuri de conţinut, alături de un ecran mai mare şi de imagini de înaltă calitate. Cu ajutorul tuturor acestor îmbunătăţiri, consumatorii vor putea beneficia de posibilităţi nemaiîntâlnite până acum la sistemele home entertainment.”

Ce televizoare ne-a pregătit Samsung pentru 2013?

Samsung S9 TV UHD este promovat ca aducând cea mai bună rezoluție pe cel mai larg ecran. Include tehnologiile: Samsung Precision Black Pro ce asigură nuanțe de negru cât mai reale, up-scaling pentru a aduce calitatea imaginilor la standardul UHD – Ultra High Definition.

Sunetul revine în sarcina a 3 coloane de sunet pe 2.2 căo de 120W. Apropo, în spatele acestui SMART TV se află un procesor quad-core. Propune un design elegant.

Samsung OLED TV F9500, viitorul este al OLED TV-urilor. Acesta include funcția Samsung Multi-View – doi utilizatori pot urmări două clipuri full HD complet diferite. Asta prin intermediul ochelarilor 3D speciali ce au încorporate difuzoare personale.

Samsung Seria F8000 cu hardware îmbunătățit, tehnologia Micro Dimming Ultimate ce propune un contrast ridicat, negru cât mai clar. Este și primul SMART LED TV cu procesor quad-core integrat. Dimensiunile variază: 46, 55, 60, 65 și 75 de inch.

Samsung F8500 pentru cei pasionați de modul în care afișează imaginile un TV cu plasmă. Asigură o profunzime a imaginilor mult mai mare decât un LED TV, negrul est ede opt ori mai intens decât pe un LED TV obișnuit. Include tehnologiile Deep Black, Real Black Pro II, dispune de suport nativ pentru HEVC, conținut codificat. Diagonala ecranului va fi de 51, 60 sau 64 inch.

Categorii: foto-video
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.