Diverse

Majoritatea telefoanelor de top oferă conectivitate 4G și alegerea unui operator telecom a ajuns a se face și în funcție de acoperirea 4G. Spectrul a fost eliberat din aprilie 2014, iar fiecare companie în parte a început procesul de lărgire a ariei de acoperire cu tehnologie LTE / 4G.

1. Orange 

4G-Orange-iulie-2014

Vitezele ajung până la 60 – 80 Mbps în download, în medie și maximul urcă la 150 Mbps. Există suport implementat pentru 300 Mbps, dar nu sunt telefoane și tablete care să ofere o conectivitate la asemenea valori. Sunt peste 1000 de localități în rețeaua 4G a Orange, 45% din populația României și 73% din mediul urban.

Mai multe detalii despre acoperirea Orange.

Declarația lui Julien Ducarroz, CCO la Orange:

„În condiţiile în care tot mai mulţi clienţi aleg telefoane de ultimă generaţie, este firesc să-şi dorească să le folosească la capacitate maximă. În acest sens, reţeaua Orange pune la dispoziţia clienţilor săi cea mai extinsă acoperire 4G din România şi cele mai mari viteze pe care această tehnologie le permite. Prin includerea internetului 4G în toate abonamentele şi prin oferta de telefoane la preţuri speciale, clienţii Orange au acces mai uşor ca oricând la avantajele aduse de revoluţia digitală 4G.” 

2. Vodafone

Vodafone-4G

Zonele cu galben reprezintă acoperirea 4G. 

Vitezele de download urcă până la 150 Mbps și la upload se opresc la 50 Mbps. Poți folosi traficul de date 4G de la Vodafone și în roaming, în Italia, Spania, Portugalia și Grecia, fără costuri suplimentare.

Acoperirea 4G de la Vodafone cuprinde 10 orașe, iar vitezele sunt de până la 100 Mbps. Cele 10 orașe sunt Arad, Bacău, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași și Timișoara. Detalii pe site-ul operatorului telecom.

Presupun că vitezele de până la 150 Mbps sunt atinse în București sau urmează a fi livrate în viitorul apropiat.

3. Cosmote

Cosmote-4G

Cu albastru închis sunt ariile cu acoperire 4G

4G-ul Cosmote atinge valori de până la 150 Mbps în download. Detalii sunt pe site-ul oficial. Am observat câteva zone urbane sub semnal 4G: Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca, Iași, Piatra-Neamț, Brăila, Galați, Ploiești, București și Constanța.

Orange are cea mai extinsă acoperire 4G și nu uitați să luați în considerare și momentul în care redactez articolul / iulie 2014. Peste câteva luni o să crească acoperirea și vedem care operator telecom se situează în frunte. Operatorul portocaliu are un start mai prompt.

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.