Retelistica

ANCOM a trimis mai multe detalii legate de schimbările ce intră în vigoare pe partea de roaming UE / SEE din 1 ianuarie 2018. Utilizatorul trebuie să știe că acum primește un bonus mai mare din traficul de date național ce îl poate utiliza în roamingul SEE (Uniunea Europeană, Norvegia, Islanda și Liechtenstein). 

Două aspecte importante:

  1. Suprataxa pentru date scade de la 7.7 euro la 6 euro / GB, cu 22% mai puțin;
  2. Suprataxa pentru apelurile primite se reduce de la 1.08 eurocenți / minut la 0.91 eurocenți pe minut, cu 16% mai puțin.

Puteți face calculele pe site-ul ANCOM. Aș spune că lucrurile sunt destul de simple.

Valoarea fără TVA împărțită la 6 = traficul de date disponibil în roaming SEE. Acei 22% mai puțin se transformă în 22% mai mult trafic de date național ce merge a fi utilizat în roaming SEE.

Presupun că fiecare operator își actualizează oferta pe partea de roaming de la 1 ianuarie și trimite mesaje de tip SMS cu schimbările efectuate, în funcție de planul tarifar al fiecărui client.

Categorii: retelistica
Tag-uri: roaming

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.