Retelistica

În urmă cu două zile am aflat că Warner Bros. Discovery pregăteşte nişte schimbări pentru platforma de streaming video HBO Max începând cu data de 21 mai. Din acea zi HBO Max va deveni Max, iar la capitolul modificări vom regăsi o grafică nouă, conţinut îmbunătăţit (vor exista producţii HBO, Warner Bros., DC Universe, Discovery Channel, TLC, ID, HGTV, titluri pentru copii și chiar Eurosport) şi abonamente diferite.

Referitor la abonamente, am primit din partea voastră foarte multe întrebări legat de ce se va întâmpla cu abonaţii Digi care au activat extraopţiunile HBO sau MaxPak şi care folosesc HBO Max (aceste extraopţiuni oferă acces gratuit la platforma de streaming video).

Am trimis un mail echipei de PR a celor de la Digi şi nu mare mi-a fost surprinderea să fiu rapid contactat de un reprezentant al companiei. În discuţia telefonică purtată mi s-a transmis clar că „în cazul abonaţilor Digi nu se va schimba nimic”. Aceştia vor avea şi din 21 mai acces la toată librăria de filme, seriale, documentare etc., fără reclame şi în acelaşi format ca până acum (în prezent accesul este pentru 4K UHD). (a se vedea update din 02.04.2024).

Practic începând cu data de 21 mai abonaţii Digi vor avea acces similar precum îl vor avea cei cu Abonament Premium.

Am mai aflat că abonaţii Digi vor avea suplimentar disponibilă încă o extraopţiune, cea pentru sport despre care am scris în articol. Aceasta va fi disponibilă la un cost ce va fi anunţat ulterior în preajma datei de 21 mai.

Referitor la preţ, răspunsul primit nu a mai fost la fel de ferm, există şanse să se schimbe, deşi pe tot parcursul discuţiei mi s-a repetat de câteva ori că „în cazul abonaţilor Digi nu se va schimba nimic”. Aici mai rămâne o discuţie, am înţeles că reprezentanţii Digi şi cei ai Warner Bros. Discovery sunt în continuare în contact, dar la cum îi ştim noi pe cei de la Digi sunt sigur că vor încerca să menţină şi preţurile.

Mai multe detalii vom afla în luna mai, atunci când Digi va pregăti şi o campanie de comunicare audio şi vizuală pe acest subiect.

Update 02.04.2024: Am primit azi o nouă informare din partea echipei de PR a Digi România:

„Referitor la informațiile transmise public, revin cu o rectificare cu privire la clienţii DIGI existenți sau noi, care au activat/ activează extraopţiunile HBO sau MaxPak şi care folosesc HBO Max: Menționăm că abonații DIGI vor avea acces la Abonamentul Ad-Basic, cel care va include publicitate.”