Opinie

Cloneze cu ghilimele de rigoare. Toate telefoanele din gama Nexus au avut un design distinct și un hardware preluat de la un telefon de top al producătorului cu care Google a colaborat. 

Mi-aș dori ca Google în 2015 să se orienteze spre ASUS în 2015, iar în octombrie să ne prezinte un Zenfone 2 cu Android în stadiu nativ. Ar fi excelent dacă ar păstra:

– display-ul de 5.5 inch cu rezoluție FHD, 2k-ul ar consuma acumulatorul în mod mai rapid fără a oferi un beneficiu major;

– procesorul Intel quad-core suficient de puternic să se compare cu Qualcomm Snapdragon 810 și Exynos-ul de ultimă generație pe 14nm FinFET, 4 GB RAM;

– capace interschimbabile;

– dual-sim și dual-activ;

– 13 Megapixeli cu OIS și 5 Megapixeli pentru pasionați de selfie-uri;

– baterie de minim 3000 mAh.

Și toate specificațiile de mai sus pe la 300 – 350 euro, până la sfârșit de an s-ar putea ca prețul să se mai actualizeze, iar unele elemente hardware să fie superioare celor menționate de mine.

Google a colaborat cu ASUS la tabletele Nexus 7 2012 și Nexus 7 2013 și sunt sigur că există deschidere din partea taiwanezilor spre un smartphone Nexus. I-ar ajuta mult ca poziționare în piață, telefoanele Nexus fiind adevărate telefoane de tip developer friendly, cu suport software pe termen lung. LG Nexus 4 lansat în 2012 a primit Android 5.1 Lollipop în urmă cu câteva zile. Plus că la mijloc ar fi și interesele Intel.

ASUS este una dintre companiile capabile să ofere un Nexus la preț de best-buy și dorința de mai sus mi-aș dori mult să se materializeze. Zvonuri despre viitorul Nexus cred că vom avea de pe la mijlocul anului, tradițional un astfel de device este lansat în octombrie.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.