Despre cele două divizii ale Telekom în România se știe că sunt de vânzare de peste jumătate de an. Discuțiile sunt cu Orange pentru internet fix și cablu TV, iar pentru telefonia mobilă se spune că RCS & RDS se află în pole position.

Discuțiile devin și mai interesante dacă ne uităm la o posibilă fuziune între Orange și Deutsche Telekom la nivel european.

De aici și discuția de mai sus.

Teoretic, dispariția unui jucător din piață reduce concurența. Totuși, sunt sigur că dacă intră sub pălăria Orange se va ajunge la o adevărată bătălie a ofertelor între Vodafone + UPC pe de o parte, RCS & RDS ce este oricum un jucător disruptiv la nivel de costuri ale abonamentelor lunare și Orange ce pentru prima dată va avea o ofertă cu adevărat națională cu internet fix, telefonie mobilă și fixă, cablu TV etc.

România cu 19.5 milioane locuitori cred că este prea mică pentru 4 companii mari în segmentul telecomunicațiilor. Orange mi se pare a fi cea mai bună soluție pentru ei. Pe telefonia mobilă chiar nu știu ce se va întâmpla, în contextul în care se pregătește o licitație nouă și RCS & RDS cred că-și strânge toate forțele spre a ieși cât mai bine (în sensul în care să achiziționeze spectru, pentru că asta le lipsește acum spre a crește calitatea serviciilor oferite).

Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.