Diverse

Cartelele preplătite au devenit o alternativă la abonamente. Costurile generate lunar sunt mai mici, un plus de flexibilitate și mai multe beneficii. Abonamentele au devenit apanajul celor care-și achiziționează neapărat și un telefon subvenționat.

Am preferat să tratez opțiunile low-cost. Sunt sigur că majoritatea celor care folosesc cartele prepaid se opresc aici.

Cosmote 

Start Unlimited pentru 5 euro pe lună cu SMS-uri nelimitate în Cosmote, 200 de minute în Cosmote, 2000 de minute în Romtelecom fix, 120 minute / SMS-uri în alte rețele naționale și 50 MB trafic de date.

Super Unlimited costă 6 euro / lună și aduce SMS-uri nelimitate în orice rețea națională, 3000 de minute în Cosmote, 3000 de minute în Romtelecom fix, 175 minute naționale și internaționale către fix sau mobil, 100 MB trafic de date. Super Unlimited este opțiunea perfectă pentru orice tânăr și asta prin prisma SMS-urilor nelimitate în orice rețea. Nu excelează la capitolul date integrate.

Orange 

Pentru 6 euro pe lună se oferă 3000 de minute în rețea, nelimitat la SMS-urile în rețea, 125 minute naționale și internaționale către fix și 200 MB trafic de date la viteze 3G+ (presupun că se referă la 43.2 Mbps).

La 5 euro pe lună te alegi cu 2000 de minute sau SMS-uri în rețea, 100 minute naționale și internaționale către fix, 50 MB trafic de date. Pentru 1 euro în plus aș recomanda opțiunea descrisă mai sus.

Vodafone

Mini 5 / 5 euro pe lună = nelimitat la minute / SMS-uri în rețea, 100 minute sau SMS-uri naționale și internaționale și 50 MB trafic de date.

Flexi 6 / 6 euro pe lună = nelimitat la SMS-uri naționale, nelimitat la minute în rețea, 200 minute naționale și internaționale, (din care 50 minute internaționale pot fi utilizate pentru apelurile pe mobil în Spania, Italia, Germania, Marea Britanie, Franța, Ungaria și Portugalia), 200 MB trafic de date și ai 400 MB / pentru tineri. Pentru a activa cei 200 MB suplimentari  poți trimite un SMS la 2626 cu CNP-ul tău. Oare nu poți trimite un CNP random?

Concluzii 

Ofertele sunt similare din multe puncte de vedere. Orange nu oferă SMS-uri nelimitate la nivel național și nici nelimitat în rețea, deși 3000 de minute sunt greu de atins în 30 de zile.

Analizând ofertele descrise mai sus, Vodafone punctează cel mai bine. 400 MB trafic de date dacă intri în grupul tinerilor, nelimitat la SMS-uri naționale, la minute în rețea, mai multe minute naționale / internaționale decât concurența.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.