gAuto

Presupun că sunt mulţi cititori gadget.ro care şi-au achiziţionat o maşină second-hand, iar până la decizia finală au testat suficiente modele cât să îşi dea seama că foarte multe dintre ele aveau kilometrajul dat înapoi. Este o practică des utilizată pe autovehiculele aduse din afara României (Germania, Italia, Olanda), însă în viitor o astfel de modificare ar putea aduce vânzătorului chiar şi câţiva ani de închisoare.

Zilele acestea a fost depus la Camera Deputaţilor un proiect de lege care vrea să pedepsească acei oameni care umblă la kilometrajul maşinilor. Aceştia vor fi acuzaţi de fals în declaraţii şi vor putea primi fie o amendă (în cel mai fericit caz), fie închisoare cu executare de până la 2 ani (în cel mai rău caz). Proiectul va obliga proprietarii să completeze în talon numărul real de kilometri parcurşi de maşină până la momentul vânzării.

Discuţiile pe acest subiect vor avea loc din toamnă când parlamentarii se întorc din vacanţă, iar dacă proiectul va trece şi va fi adoptat s-ar putea ca de la anul să cam dispară maşinile cu 200.000 km “reali” şi să apară cele cu 350.000 km reali.

Sursa: digi24.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.