Retaileri de electronice și electrocasnice Diverse

Un studiu recent realizat de Exact Cercetare și Consultanță prin intermediul ZURF relevă care au fost cei mai comentați retaileri de electronice și electrocasnice în mediul online. Perioada luată în calcul a cuprins Black Friday 2014 și mai exact este reprezentată de intervalul 17 noiembrie – 15 decembrie 2014.

Conform studiului, eMAG a beneficiat de cele mai multe mențiuni în perioada monitorizată. Aceștia au strâns aproximativ 3100 de mențiuni. Pe locul secund se află Altex cu circa 1500 de comentarii, iar podiumul este încheiat de Flanco, ce a avut parte de 475 de conversații. evoMAG este al patrulea dintre cei mai comentați retaileri de electronice și electrocasnice, cu 365 de mențiuni.

În cazul eMAG, conversația este menținută în proporție de 90% de consumatori, care au făcut comentarii pozitive în 82% din cazuri. Comentariile negative sunt de circa 9% și se referă în special la întârzierea comenzilor, imposibilitatea intrării în legătură cu un reprezentant eMAG și la lipsa unei bune comunicări între retailer și compania de curierat.

Și pentru Altex comunicarea este menținută preponderent de consumatori, cu 83% dintre conversații aparținându-le acestora. Comentariile negative în cazul acestora reprezintă nu mai puțin de 56 de procente și vizează zona de client service – întârzierea comenzilor plasate sau faptul că nu se poate intra în contact cu reprezentanți ai companiei.

Flanco a înregistrat conversații din partea consumatorilor în proporție de 90%. Dintre aceștia, 23% ating aceleași nemulțumiri din aria de customer support: întârzierea livrărilor, lipsa răspunsurilor în cazul trimiterii de întrebări către retailer. 58 de procente dintre consumatori au apreciat serviciile și ofertele Flanco între 17 noiembrie și 15 decembrie 2014.

evoMAG reușește să adune cele mai puține comentarii negative în perioada analizată, cu numai 8% dintre consumatori declarându-se nemulțumiți de anumite aspecte. Campaniile organizate cu ocazia Black Friday și 1 Decembrie, precum și cele ce anunțau venirea Crăciunului, au fost apreciate de către comentatorii online.

Dacă doriți să fiți luați în considerare la următorul studiu despre mențiunile legate de retaileri de electronice și electrocasnice, aveți posibilitatea să o faceți și la noi pe site, mai jos, în secțiunea de comentarii.

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește realme 7 Pro, Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.