Diverse

În urmă cu câteva zile am avut ocazia să discut cu directorul general al QuickMobile și alături de mai mulți jurnaliști am aflat detalii suplimentare legate de business-ul acestui shop online. QM a împlinit 10 ani de activitate (2005 – 2015).

QM comercializează telefoane + tablete + gadgeturi + accesorii (huse, folii de protecție etc). Face asta prin 2 metode: prin canalul propriu (online și magazine de retail dedicate / 14 magazine în momentul de față) și din postura de furnizor pentru alte shop-uri românești.

Și acum un pic de atenție. Lista partenerilor QuickMobile este lungă și plină de nume răsunătoare: eMAG, Orange, Vodafone, Telekom, Amazon.com, PCgarage, eMAG, Domo, Altex, Flanco, Cel.ro, OMV etc. Da. Ați citit bine, Amazon.com. Produsele oferite de QuickMobile pentru Amazon.com se duc în 5 state europene: Marea Britanie, Germania, Franța, Italia și Spania.

QuickMobile (3)

Noul sediu al QuickMobile din Baia Mare, în spatele său se află service-ul și depozitul;

Business-ul a urcat la o cifră de afaceri de 45 milioane euro în 2014, profit de 1.25 milioane euro. Pentru 2015 și-au propus să atingă pragul a 50 de milioane euro. Apropo, 45 de milioane euro din care 15 milioane euro prin canal propriu și 30 milioane euro din calitatea de furnizor către operatorii telecom și alte magazine online.

Cu ce se diferențiază QuickMobile de alte magazine online românești?

Prin abilitatea de a face rost de telefoane și tablete neimportate pe canal oficial în țara noastră (OnePlus, Xiaomi, Meizu, diverse modele de Samsung, Motorola Nexus 6, Samsung GALAXY S5 dual-sim, LG G3 dual-sim etc). QM lucrează cu distribuitori din Europa și Asia și astfel are acces la produse hot, produse pe care operatorii telecom sau alte magazine online și le doresc listate în mediul virtual.

QuickMobile (26)

Declarații oficiale, Tudor Țiboc – manager general al QuickMobile:

În 2014, ca și în anii anteriori, ne-am concentrat pe distribuția și lansarea în premieră pe piața românească a telefoanelor mobile și tabletelor de la cei mai mari producători premium la nivel mondial, într-un timp cât mai scurt de la lansarea pe piața internațională. În plus, am inclus în ofertă și categoria de gadget-uri, care estimez că va cunoaște o explozie în rândul utilizatorilor în următorii 2 sau 3 ani

Extinderea operațiunilor și către piețele internaționale a impus dezvoltarea spațiilor logistice din Baia Mare, astfel încât, în prezent, ne desfășurăm activitatea într-un sediu care corespunde pe deplin nevoilor noastre și ne ajută să livrăm în continuare produse și servicii de calitate tuturor clienților

Pe partea de servere, investițiile s-au ridicat la aproximativ 1 milion de lei, în timp ce investițiile în site au cumulat peste 450.000 de lei și au reprezentat peste 8.000 de ore de muncă, pentru a putea asigura o experiență de navigare perfectă

Cele mai vândute telefoane de către QuickMobile în 2014: iPhone 6 de 16 GB, Samsung GALAXY S5, Xiaomi Redmi 1s, Sony Xperia Z3 Compact.

Au investit 5 milioane lei într-un sediu nou localizat în Baia Mare. Are o suprafață de peste 2000 de metri pătrați și reunește birourile, partea de service și depozitul propriu-zis.

Birourile QuickMobile;

Service-ul QuickMobile;

Depozitul QuickMobile;

Categorii: retail
Tag-uri: quickmobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.