Notebook

Lenovo este unul dintre cei mai buni producători de laptopuri. Compania are o cotă semnificativă pe piața globală a laptopurilor și este în prezent al doilea cel mai popular producător de computere, în funcție de numărul de echipamente PC pe care le livrează.

Calitatea excelentă a construcției, asistență pentru clienți 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, și raportul excelent preț-calitate sunt câteva motive pentru care mulți oameni au încredere în computerele Lenovo.

Pentru cei care nu știu despre Lenovo, marca este binecunoscută pentru realizarea de laptopuri fiabile în lume. De asemenea, au diferite serii pentru diferite tipuri de clienți de pe piață.

De exemplu:

  • Laptopurile Lenovo Yoga vin cu specificații de ultimă generație și sunt convertibile datorită designului inovator al balamalei. Acestea sunt foarte potrivite pentru studenții care studiază inginerie, studii medicale sau școli de asistență medicală, designeri web, studii de artă și profesioniști din diverse domenii etc.
  • Laptopurile Ideapad de la Lenovo sunt destul de populare printre consumatorii generali, inclusiv studenți, profesori, utilizatori casnici, proprietari de întreprinderi mici etc.
  • Seria Thinkpad este o preferință pentru arhitecți, programatori etc.

Producătorul produce, de asemenea, diferite modele cu procesoare AMD și Intel între Lenovo Essentials, Lenovo Thinkpad, Lenovo Ideapad și Lenovo Yoga. Din punct de vedere al sistemului de operare, pe lângă sistemele de operare Windows și Linux Ubuntu, produce și Chromebookuri de înaltă performanță, cum ar fi Lenovo ThinkPad T460.

Cel mai bun laptop: Lenovo IdeaPad L340

Cei mai mulți dintre noi își doresc un laptop de gaming care nu pare să zică „sunt un laptop de gaming!”, dar își face treaba. Lenovo IdeaPad L340 face parte din această categorie de laptop-uri și este, de asemenea, unul dintre cele mai bune dispozitive pe care le poți cumpăra de la această categorie de preț.

Deoarece a fost lansat cu câțiva ani în urmă, Lenovo IdeaPad folosește un Intel Core i7-9750H, un cip de generația a 9-a cu o viteză de bază de 2,6 GHz, dar poate Turbo Boost până la 4,5 GHz. Aceste cifre înseamnă că te poți bucura de cele mai bune viteze, chiar și cu cele mai provocatoare jocuri. Pe partea GPU, dispozitivul folosește un NVIDIA GeForce GTX 1650, ai cărui 4 GB GDDR5 VRAM sunt mai mult decât suficienți pentru titluri AAA precum Minecraft, Civilization 6, World of Warcraft și multe altele.

Memoria RAM DDR4 de 16 GB de la bordul acestui Lenovo IdeaPad poate gestiona aproape orice joc cu ușurință. Deoarece aparatul folosește un SSD PCIe de 512 GB ca unitate de stocare principală, te poți aștepta la cele mai bune viteze din clasă în timp ce deschizi jocuri și aplicații.

Panoul full HD de 17,3 inci al acestui Lenovo IdeaPad are o rezoluție maximă de 1920 x 1080, dar respectă rata de reîmprospătare standard de 60 Hz. Lenovo susține că a folosit un panou LED eficient din punct de vedere energetic, care nu compromite nici luminozitatea. Ramele de pe panou sunt destul de mari și le vei observa în timpul jocului.

Ca și tastaturile standard văzute în acest segment de preț, acest laptop Lenovo IdeaPad vine și cu o tastatură iluminată din spate. Deși nu oferă multe opțiuni de personalizare sau RGB per tastă, senzația de tastare este premium. Trackpad-ul, însă, este prea simplu pentru a fi recomandat ca o alegere bună pentru jocuri. Este mai bine să iei un mouse de gaming terță parte.

După cum am menționat mai devreme, Lenovo IdeaPad L340 nu țipă „gaming” prin design-ul său. Deși este un laptop voluminos, nu vei avea probleme în a-l transporta. Pe de altă parte, acest Lenovo IdeaPad vine cu 1 port USB 3.1 Gen 1 Type C, 2 porturi USB 3.1 Type-A, 1 port HDMI și 1 port Gigabit Ethernet RJ45 pentru conectivitate.

În timp ce portul Ethernet de 1 Gbps este un plus excelent, aparatul încă folosește versiunile mai vechi de Wi-Fi și Bluetooth. Acestea ar fi putut îmbunătăți experiența generală de joc online. În mod similar, opțiunile de intrare și ieșire audio de pe aparat nu se simt premium.

Chiar și cu un GPU puternic precum GTX 1650 și un procesor de top precum i7-9750H, Lenovo IdeaPad L340 sună foarte sigur când vine vorba de durata de viață a bateriei. Compania spune că dispozitivul ar funcționa până la 6,5 ​​ore cu o singură încărcare, datorită bateriilor Litiu-Ion de 45 WHr.

Acest articol este susținut de către eMAG.