Hardware

NUC este acronim de la Next Unit of Computing, iar Intel a stabilit standardele așa cum a procedat și în domeniul ultrabook-urilor la un moment dat. 

Ideea este că primești un PC într-un corp cu adevărat compact, iar de-a lungul timpului am și testat câteva exemplare. Unul a fost chiar de la Gigabyte – link spre review.

Cel mai ieftin NUC din țara noastră este Gigabyte BRIX BACE-3000. La puțin peste 100 de euro primești un dispozitiv cu Intel Celeron N3000 de tip dual-core la 1.4 GHz, suport pentru memoria DDR3 de până la 8 GB pe 1600 MHz, slot pentru cardurile microSD, jack de 3.5 mm, slot pentru HDD-urile de 2.5 inch, rețea pe 10 / 100 / 1000 Mbps, 4 x USB 3.0, HDMI și VGA.

Placa video este de tip integrat – Intel HD Graphics. Nu are sistem de operare preinstalat (logic, nu are nici memorie RAM sau stocare, trebuiesc achiziționate separat). Dimensiunile sale sunt de 56.1 x 107.6 x 114.4 mm.

Îl cumperi, dar nu îl poți folosi fără a cumpăra RAM și stocare + instalare de software. Îl văd perfect pentru distribuțiile de Linux, pentru Chrome OS și chiar pentru Windows 10 (browsing, multimedia). Nu este gândit să ofere cine știe ce performanțe, logic dacă ne uităm și la prețul său.

Categorii: hardware
Tag-uri: GigabyteNUC
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.