Smartphone

Leagoo T5 și Xiaomi Redmi Note 4 sunt două telefoane mobile chinezești ce ies în evidență prin specificațiile încorporate la prețul afișat în shop-urile asiatice. 

a. Bătălia specificațiilor;

Fiecare dintre cele două telefoane mobile are certe puncte PRO. Xiaomi aduce un procesor Qualcomm Snapdragon 625 regăsit pe smartphone-uri de 2 – 3 ori mai scumpe, un software ce și-a atras o mulțime de fani + suport la nivel de firmware cum nu prea mai primești în universul Android etc.

Xiaomi Redmi Note 4;

Pe de altă parte, Leagoo T5 atrage prin designul ce amintește de iPhone 7 Plus, prin faptul că știe 4G pe ambele cartele SIM (o caracteristică căutată de către o nișă de utilizatori și extrem de rar implementată în 2017) etc.

b. Preț;

Leagoo T5 – 149.99 dolari în oferta Gearbest. Este o reducere de 50 dolari valabilă până pe 10 iulie, iar în pachet sunt oferite și căștile + husă de protecție. Cei 149.99 dolari se transformă în 600 lei + TVA, transport gratuit. Cu toate taxele, Leagoo T5 nu ar trebui să treacă de pragul a 720 lei.

Xiaomi Redmi Note 4 – 181 dolari în același shop online, în ediția cu 3 GB RAM și 32 GB stocare.

c. Prin ce iese în evidență Leagoo T5?

Încorporează o multitudine de componente dezvoltate de către companii A-list:

  • memoria RAM de la Samsung;
  • camera principală de 13 Megapixeli de la Sony;
  • bateria de 3000 mAh de la LG.

Aduce o cameră duală ce împachetează un senzor Sony de 13 Megapixeli, f/2.0 și dimensiune a pixelului de 1.12 microni + senzor OV de 5 Megapixeli, ei promit un bokeh mai natural, în genul a ceea ce primești de la un aparat DSLR. Totuși, asta trebuie dovedit în realitate, nu doar în materialele promoționale.

Camera frontală aduce 13 Megapixeli cu autofocus, , senzor dezvoltat de către OV. Aici au implementat un algoritm ce ajută în realizarea unor selfie-uri cât mai expresive (funcție de înfrumuseștare a feței).

Leagoo T5 este îmbrăcat într-o carcasă metalică de tip unibody, cu antenele pe sistemul arcul band. Display-ul Sharp cu panel IPS de 5.5 inch și rezoluție FHD aduce un contrast ratio de 1500:1 și unghi de vizualizare la 178 de grade. Bateria de 3000 mAh se încarcă la 5V / 2A și ar oferi în playback video o autonomie de 8 ore, iar în apelurile de voce de până la 20 ore.

Știe 4G cu viteze de până la 300 Mbps în download prin agregare de spectru. Am punctat mai sus, 4G pe ambele cartele SIM. Nu are slot combo precum Xiaomi Redmi Note 4, ci dual-sim + slot pentru cardurile de până la 256 GB. Este compatibil și cu tehnologoa VoLTE (implementată și în România de către Orange și Vodafone, iar în viitor și de către Digi Mobil).

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.