Smartphone

Android 7.0 Nougat nu are o rată de adopție mare și asta pentru că în ultimele șase luni au fost lansate multe telefoane low-cost sau mid-range cu 6.0 Marshmallow. 

În portofoliul Allview a aterizat A8 Lite – cel mai ieftin smartphone din România cu Android 7.0 Nougat. Specificațiile sunt modeste, iar cel mai mare atu al său rămâne faptul că rulează cea mai nouă versiune a sistemului de operare mobil dezvoltat de către Google.

Preț – 369 lei la eMAG.

Allview A8 Lite încorporează un display de 5 inch cu rezoluție 480×854 pixeli, procesor MediaTek quad-core la 1.3 GHz, Mali-400 GPU, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru cardurile microSD, 3G pe 900 / 2100 MHz, cameră de 5 Megapixeli de tip fixed focus și cameră frontală de 0.3 Megapixeli, baterie de 2000 mAh.

A8 Lite este dovada că 7.0 Nougat poate fi portat și pe ansamble hardware modeste. Trebuie doar să existe interes din partea producătorilor hardware.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.