Diverse

Toate modificările din ultimele zile din ţara noastră se vor reflecta foarte curând în preţurile tuturor categoriilor de produse. Iulian Stanciu, directorul general eMAG, confirmă că în perioada imediat următoare preţurile vor creşte, acest lucru urmând a se întâmpla chiar din luna decembrie a acestui an.

Principalele cauze care stau la baza acestor scumpiri sunt:

  • Deprecierea leului în raport cu dolarul / euro;
  • Revoluţia fiscală a Guvernului Tudose şi ipotetica creştere a salariilor de la 1 ianuarie 2018;
  • Legislaţie modificată în China cu privire la protecţia mediului ce a obligat producătorii să îşi schimbe procesul de producţie şi de distribuţie pentru a polua mai puţin (costuri mai mari);
  • Creşterea preţurilor la carburanţi (chiar dacă Iulian Stanciu a infirmat această cauză ca fiind una directă şi imediată);
  • Investiţiile făcute în echipamente şi personal.

„Avem multe produse din import. Produsele din import sunt cumpărate ori în dolari, ori în euro, iar dolarul şi euro sunt pe o tendinţă de creştere. Dacă noi avem stoc mare, creşterea se va vedea în momentul în care va intra stocul nou. Tendinţa preţurilor pentru perioada următoare, poate decembrie, ianuarie, februarie, va fi una de creştere. Nu sunt lucruri pe care putem să le controlăm noi sută la sută, cum ar fi cursul de schimb, creşterea salariilor – sunt factori pe care îi vedem în preţ şi până la urmă, este transmis clientului final, poate cu o temporizare având în vedere că noi ţinem un stoc.” a declarat Iulian Stanciu.

Trebuie să recunosc că nu mă surprinde deloc acest anunţ ţinând cont de întreaga situaţie fiscală din România. Preţurile au cam luat-o razna, iar românii vor fi din ce în ce mai îndatoraţi.

Sursa: mediafax.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.