Foto si Video

LG Electronics va prezenta în cadrul Consumer Electronics Show (CES) desfăşurat la Las Vegas, tehnologia viitorului în materie de televizoare, dezvăluind cel mai mare televizor OLED din lume, cu o diagonală de 55 inci. Televizorul OLED LG încorporează caracteristicile panelurilor avansate OLED LG Display şi oferă cele mai naturale culori la un preţ mult mai mic decât în cazul în care ar fi fost produse folosind procesele standard.

Am lucrat îndeaproape cu LG Dispaly şi am reuşit astfel să avem un produs care oferă atât avantajele OLED pentru LCD-uri, cât şi un preţ semnificativ mai mic decât în cazul în care ar fi fost produs folosind tehnologiile de producţie OLED existente,” a afirmat Havis Kwon, preşedinte şi CEO al companiei LG Electronics Home Entertainment. „OLED reprezintă cu siguranţă viitorul în materie de divertisment TV în propria locuinţă, iar angajamentul LG este de a face această tehnologie să fie accesibilă pentru consumatori.”

Ceea ce diferenţiază imaginea televizorului LG faţă de alte televizoare OLED sunt caracteristicile 4-Color Pixels şi Color Refiner care funcţionează împreună pentru a genera culori naturale, puternice şi consistente. Caracteristica 4-Color Pixels asigură culorile naturale prin folosirea unui set de patru culori (roşu, verde, albastru şi alb) faţă de setarea RGB folosită de alţi producători pentru televizoarele OLED. Color Refiner asigură consistenţa culorilor într-un unghi mai larg de vizionare datorită unui algoritm LG care controlează nuanţele şi tonurile. Aceasta este o diferenţă importantă faţă de alte televizoare OLED care prezintă de multe ori schimbări vizibile de nuanţe în funcţie de unghiul de vizionare.

Cu o rată de contrast infinită, televizorul OLED LG oferă culori vii şi posibilitatea de a viziona în detaliu imaginile de pe ecran datorită luminozităţii generale. Astfel, culorile şi detaliile intregii imagini sunt păstrate cu o claritate desăvârşită, chiar şi în scenele cu o luminozitate redusă. Această capacitate de redare a culorilor este imposibil de realizat din punct de vedere tehnic pentru panelurile LED sau LCD. Cu o viteză de 1000 de ori mai mare faţă de display-urile LED/LCD, televizorul OLED LG permite vizionarea clară a imaginilor în mişcare fără efecte de blurare.

Design-ul televizorului OLED LG este la fel de spectaculos precum tehnologia încorporată. Fiind extrem de subţire, televizorul OLED LG are un look minimal, cu o ramă de o grosime de numai 4 mm şi o greutate de doar 7.5 kg. Astfel, televizorul LG OLED poate fi cu uşurinţă încorporat în peretele locuinţei.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.