Am participat la o întâlnire în cadru restrâns cu cei ce se ocupă de divizia de smart TV-uri a Samsung în țara noastră. Am întrebat dacă micro LED-urile au ajuns și în România, iar răspunsul pozitiv m-a uimit (în sensul în care nu mă așteptam).

Unde găsiți micro LED-ul Samsung și ce preț este afișat?

Televizor Micro LED Smart Samsung Ultra HD / 4K de 277 cm – 739.999 lei (aprox. 150.000 euro).

Mi s-a precizat că a fost înregistrată cel puțin o comandă până în momentul de față.

Tehnologia Micro LED este la început de drum și are un preț prohibitiv, dar în timp va fi integrată pe smart TV-uri cu diagonale mai mici, iar în timp și costurile vor fi ceva mai așezate. Vor trece câțiva ani până când micro LED-ul va fi în zona OLED-uriloe premium sau a QLED-urilor cu miniLED din sectorul high-end.

Mi se pare interesant că au adus un astfel de dispozitiv prin Altex. M-aș fi așteptat să fie listat de către eMAG sau de un magazin specializat în genul AVstore.

Am extras câteva din specificațiile smart TV-ului microLED de 150.000 euro:

🔵 display Micro LED de 277 cm cu rezoluție 3840 x 2160 pixeli, HDR10+, MICRO HDR, MICRO Contrast, MICRO Color, HDMI Black Level, Motion Xcelerator Turbo+, Adaptive Picture;

🔵 procesor MICRO AI și Tizen OS;

🔵 sistem difuzoare de tip 6.2.2 de 100W RMS cu Dolby Digital Plus, Woofer, Multiroom Link, Adaptive Sound+, Q-Symphony;

🔵 conectivitate asigurată de 6 x HDMI, Slot CI+, ieșire audio digitală, 2 x USB, suport VESA de tip 800 x 800;

🔵 suport pentru tehnologii precum eARC, ALLM, Game Motion Plus, Dynamic Black EQ, Surround Sound, Super Ultra Wide Game View etc;

🔵 dimensiuni de 242.25 x 2.49 x 136.4 fără stand și 242.25 x 41.06 x 139.01 cu stand, 85 kg fără stand și 105 kg cu stand.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.